A-reprezentanca in B-reprezentanca aktivirani

Na praznični ponedeljek se je v Zrečah zbrala moška reprezentanca in zakorakala v priprave pred svetovnim prvenstvom na Poljskem in Švedskem. Selektor Uroš Zorman je na Štajersko naknadno povabil peterico igralcev, ki bodo v sklopu prve aktivnosti B-reprezentance gostovali v Srbiji.


Natanko 17 dni pred uvodno tekmo med svetovno elito se je moška reprezentanca zbrala na prvem treningu prvega dela priprav, ki bodo potekale do petka. Na uvodnih trening je prispelo 22 rokometašev. Izmed 21 prvotno vabljenih igralcev ni bilo četverice – sodelovanje je odpovedal levi zunanji rokometaš Nik HenigmanStefan Žabić je zbolel, poškodovana pa sta Tadej Kljun in Rok Ovniček. Slednjemu bo reprezentančna zdravniška služba v prihodnjih dneh omogočila podrobnejše preglede poškodovanega ramena, nato pa bo padla odločitev, ali bo organizator igre francoskega Nantesa lahko pomagal reprezentanci.

Medtem so se vabilu selektorja so se odzvali vratarji Jože BaznikUrban Lesjak in Gal Gaberšek, krilni igralci Staš Slatinek JovičićTadej MazejTim Cokan in Urban Pipp, zunanji igralci Aleks VlahAleks KavčičDomen MakucPeter ŠiškoNejc CehteJure Dolenec in Grega Krečič ter krožni napadalci Jernej DrobežLan Grbič in Darko Stojnić.

Selektor je seznamu povabljencev naknadno dodal peterico igralcev, ki bodo sodelovali na prvi aktivnosti novo zastavljene B-reprezentance. Ta bo v tokratni akciji delovala skupaj z A-reprezentanco. Dodaten vpoklic na priprave so prejeli Matic Pipp iz trebanjskega Trima, člana Rika Ribnice Uroš Miličević in Gašper HorvatTimotej Grmšek iz Gorenja Velenja ter vratar Jeruzalema Ormoža Alen Skledar.

“V Zrečah smo zbrali mešano ekipo. Po dveh dneh bo večina odpotovala na tekmo v Srbijo. Zaradi števila preostalih rokometašev pretirano ne bomo mogli delati na taktiki, jim pa po napornem uvodu v sezono skušali kar najbolj napolniti z energijo, ob tem pa poskrbeti za njihovo telesno pripravljenost,” ob začetku priprav pove selektor Zorman. B-reprezentanco po nekaj treningih že ta teden čaka tudi prvi preizkus. V Stari Pazovi se bo pomerila s srbsko B-reprezentanco. 

“Super je, da smo se zbrali v nekoliko večjem številu. Tako bomo videli, kaj ima rokometna Slovenija na voljo. V prvih štirih dneh se bomo bolj kot ne spoznavali. Tisti, ki so z nami prvič, bodo skušali čim bolj osvajati trenerjev sistem igre, vsi pa bomo pravzaprav videli, kaj trener od nas pričakuje. Pričakovanja pred svetovnim prvenstvom so tradicionalno visoka. Mi bomo zagotovo storili vse, da jih izpolnimo. Upam, da veselje, ki ga vidimo ob igrišču prenesemo tudi na igrišče,” pove Aleks Kavčič, ki je zadnjo reprezentančno akcijo predčasno sklenil zaradi bolezni.

 

SVETOVNO PRVENSTVO 2023

PRVI DEL, SKUPINA B

 

  1. krog, četrtek, 12. januarja, ob 18.00:
    SAVDSKA ARABIJA : SLOVENIJA 

 

  1. krog, sobota, 14. januarja, ob 20.30:
    POLJSKA : SLOVENIJA

 

  1. krog, ponedeljek, 16. januarja, ob 18.00:
    SLOVENIJA : FRANCIJA 

 

V drugi del se bodo uvrstile tri najboljše reprezentance.

 

Komentarji