Povratniki v NLB ligi že del njene zgornje polovice

Članska ekipa Moškega rokometnega kluba Krka bo v spomladanski del sezone, ki se začne v začetku februarja prihodnje leto, »štartala« s petega mesta. V moštvu, ki uspešno krmari pod taktirko glavnega trenerja Mirka Skoka, se lahko pohvalijo z izjemnim uspehom ob povratku med elito, v svojih vrstah pa imajo tudi drugega najboljšega strelca v dosedanjem delu sezone. To je 26-letni Uroš Knavs, ki je na dosedanjih trinajstih tekmah državnega prvenstva v Ligi NLB dosegel 105 zadetkov- povprečno 8,1 gol na tekmo-  in za Ormožanom Nikom Čirovićem zaostal zgolj za en gol.


“Mislim, da je ta uspeh odraz dela celotne ekipe, torej dela v obrambi in naši značilni hitri igri, s katero našim nasprotnikom povzročamo kar nekaj težav. Glede na to, da igram na položaju levega krila, si strela sam ne morem pripraviti, ampak moram žogo dobiti od soigralcev. Imamo tak sistem igre, ki mi zelo leži. Je pa v ekipi vedno kdo, ki »potegne«. Ni rečeno, da sem to vedno jaz. Včasih je to Jernej Avsec ali Tilen Kukman, pa tudi Jure Blaževič ali pa kdo drug. Ni važno kdo zaključi, važno je, da dve točki prinesemo ali ostaneta v Novem mestu in to je zame najpomembnejše”, pravi Knavs, ki je po prihodu iz matičnega kluba Riko Ribnica, kjer veliko priložnosti za napredovanje ni imel, je pa zato v Novem mestu tako rekoč eksplodiral. “V Krki sem že drugo sezono, počutim se odlično, res smo ena super klapa. Tudi novinci so se dobro vklopili v ekipo in lahko rečem, da sem v Novem mestu zelo zadovoljen in so me dobro sprejeli”.

Sicer pa člansko zasedbo Krke tudi v prihodnjem letu čakajo številni izzivi. Če jim bodo zvezde naklonjene, se bodo ob koncu sezone lahko veselili izjemnega zgodovinskega dosežka- uvrstitve med prvih pet najboljših slovenskih rokometnih ekip, ki ga ta dolenjski klub čaka več kot desetletje. “Malce grenkega priokusa gre sicer na račun zadnje ligaške tekme, na splošno pa smo vsi lahko zelo zadovoljni z doseženim rezultatom po prvem delu sezone, saj takega uspeha res nismo pričakovali. Če smo si poleti zadali cilj obstanek v ligi, smo svoja pričakovanja in želje že presegli. Igramo atraktiven, hiter rokomet, pridno zbiramo točke in smo zasluženo na petem mestu. V drugi del gremo brez evforije, še vedno tekmo po tekmo in na koncu bomo videli, kje bomo pristali”, še doda drugi strelec lige.

Ekipa MRK KRKA se bo na pripravah za drugi del sezone 2022/23 zbrala po novoletnih praznih, v začetku februarja pa jih čaka prva ligaška preizkušnja, ko bodo gostovali v celjskem Zlatorogu.

 

Komentarji