Zorman: “Potrebno bo še precej trenirati”

A-reprezentanca se bo v novem ciklusu priprav znova zbrala v ponedeljek, 2. januarja, ko bo priprave na svetovno prvenstvo nadaljevala v Ljutomeru in Mali Nedelji. Tja bo iz prvega dela potovalo 13 rokometašev, katerim se bo pridružila osmerica Blaž Blagotinšek, Dean Bombač, Klemen Ferlin, Kristjan Horžen, Blaž Janc, Tilen Kodrin, Borut Mačkovšek in Domen Novak.


Uroš Zorman, selektor: “Zagotovo bi si želel, da smo od prvega dne v celotni postavi, saj bi nam to prineslo nekaj dodatnih dni za uigravanje. A s takšnimi težavami se srečujejo vsi, četudi so morda nekatere reprezentance skupaj dlje časa in je to za njih nekoliko manjša težava. Ko potegnemo črto, mi v tem pogledu ne bomo nič drugačni od tekmecev.”

V drugem delu priprav bo slovenska reprezentanca odigrala dve pripravljalni tekmi z Madžarsko.  Prva bo na sporedu v četrtek, 5. januarja, ob 18. uri v dvorani ŠIC Ljutomer, druga pa dva dni za tem ob 16.00 v Veliki Kaniži, ki leži slabih 30 kilometrov za slovensko-madžarsko mejo. Vstopnice za tekmo v Ljutomeru so na voljo v ŠIC bar cafeju (Prešernova ulica 32, Ljutomer). Predhodna rezervacija je možna na telefonski številki 031/66-00-99.

Na pot proti Katovicam, kjer jo čakajo prve tri tekme med svetovno elito, se bo slovenska vrsta podala 10. januarja. Dva dni za tem, v četrtek, 12. januarja jo v skupini B čaka prva tekma, na kateri se bo ob 18. uri pomerila s Savdsko Arabijo. Po dnevu premora se bo v drugem krogu ob 20.30 pomerila z gostitelji Poljaki, za zaključek prvega dela pa jo v ponedeljek, 16. januarja, ob 18.00 čaka še dvoboj s Francijo.

Uroš Zorman: “Vabilo na svetovno prvenstvo je za našo reprezentanco dodaten motiv. Če pogledamo v preteklost nekaj let nazaj, smo si ga s prikazanim zagotovo zaslužili. Sedaj je na nas, da se dokažemo na igrišču ter ga upravičimo. Najbolj važno je, da delujemo kot ekipa. Na dolgi rok bo s sistemskim delom do rezultata vodila le ekipa, ne posamezniki. Je pa res, da je na tekmah dobro, da kateri izmed njih potegne voz naprej. A tudi ta bo potreboval podporo soigralcev. Sam težko stori karkoli. Veliko delamo na tem. Lepo je bilo gledati ekipo v zadnjih kvalifikacijah, a imamo še precej rezerv. Potrebno bo še precej trenirati. Na svetovnem prvenstvu si želim enotno, patriotsko ekipo, ki se bo borila za vsako žogo, za vsak centimeter na igrišču ter da se bo zavedala, za koga igra in kakšen grb nosi na dresu. Če bomo kot ekipa »grizli«, si želeli uspeha, potem bo rezultat prišel sam po sebi. Četudi ta ne bo izjemen, si s takšnim pristopom ne bomo imeli kaj očitati.”

Domen Makuc: “Vesel sem, da na pripravah vidim tudi nekatere nove obraze, katere poznam že od prej. Verjamem, da bo naša energija prava ter da bomo željni uspeha. Videli bomo, kaj nam bo to prineslo na svetovnem prvenstvu.”

V prvem delu prvenstva bo sicer nastopilo 32 reprezentanc, razvrščenih v osem skupin. V drugi del se bodo uvrstile po tri najboljše reprezentance vsake izmed njih in bile združene v štiri nove skupine, iz katerih bosta v končnico, ki se bo začela s četrtfinalom, peljali prvi dve mesti. V kolikor se bo Slovenija prebila v drugi del, jo čaka selitev v Krakov. Tam se bo srečala z najboljšo trojico skupine A, v kateri bodo nastopale reprezentance Španije, Črne gore, Čila in Irana.

 

PRIPRAVLJALNI TEKMI PRED SP 2023

Četrtek, 5. januarja, ob 18.00 (dvorana ŠIC Ljutomer):
SLOVENIJA : MADŽARSKA

 

Sobota, 7. januarja, ob 16.00 (Madžarska, Velika Kaniža):
SLOVENIJA : MADŽARSKA

 

SVETOVNO PRVENSTVO 2023

PRVI DEL, SKUPINA B

 

  1. krog, četrtek, 12. januarja, ob 18.00:
    SAVDSKA ARABIJA : SLOVENIJA 

 

  1. krog, sobota, 14. januarja, ob 20.30:
    POLJSKA : SLOVENIJA

 

  1. krog, ponedeljek, 16. januarja, ob 18.00:
    SLOVENIJA : FRANCIJA 

 

V drugi del se bodo uvrstile tri najboljše reprezentance.

Komentarji