Adam Bratkovič v Francijo

Novopečeni francoski prvoligaš Creteil je v svoje vrstil zvabil Adam Bratkoviča. Bratkovič bo tako iz prve slovenske prestopil v prvo francosko ligo, kjer bo nabiral prepotrebne izkušnje  v eni izmed najmočnejših lig na svetu.


Adam Bratkovič otrok Kopra se bo tako prvič preizkusil v tujini. 24-letni Bratkovič, ki igra na položaju desnega krila je v Kopru preživel celo svojo kariero sprva pri Cimosu nato pa po razpadu tega pri nanovo nastali ekipi RD Koper 2013. V zadnji sezoni je za Koprčane na 31 tekmah zabil 126 golov. V zadnjih treh sezonah je s Koprom nastopal tudi v poklau EHF.

V paru z Romainom Zerbibom, bo poizkusil s Creteilom obstati med francosko elito. Zelo sem vesel,da sem podpisal s klubom, ki je tako pomemben in zgodovinski kot Créteil. Moj cilj je dobro igrati rokomet in pomagati Créteilu, da nastopa na visoki ravni. To je zagotovo korak naprej v moji karieri. Veselim se začetka nove sezone, srečanja s svojimi bodočimi soigralci in podporniki. Sem igralec, ki ima rad hiter in kreativen rokomet. Moje kvalitete so moje izkušnje, ekipna igra in pa razumevanje rokometa”  je za uradno spletno stran kluba povedel Adam Bratkovič.

Foto: Us Creteil Handball

Komentarji