Slovencem zmanjkalo nekaj športne sreče

Na svetovnem prvenstvu mladincev do 21 let so bili danes na sporedu četrtfinalni obračuni. Reprezentanca Slovenije se je pomerila z izbrano vrsto Portugalske. V primeru zmage in uvrstitve v polfinale se bodo pomerili z boljšim iz obračuna med Tunizijo in Hrvaško.


Slovenci so tekmo začeli zelo zaspano kar so Portugalci hitro izkoristili in ušli na 2 zadetka prednosti (1:3). V uvodnih minutah Slovenija na kazala igre s katero so prikazovali v skupinskem delu tekmovanja. Luknje v obrambi katere so Portugalcem omogočale, da so prednost povišali na 3 gole (4:7). Slovenijo sta v igri ohranjala vratar Gašper Dobaj, ki je v ključnih trenutkih z nekaj izjemnimi obrambami še ohranjal upanje in pa najboljši strelec slovenske reprezentance Gregor Ocvirk, ki je že v prvem polčasu dosegel 8 golov.. Nato pa je z minuto odmora reagiral tudi slovenski selektor Saša Prapotnik. Po minuti odmora so Slovenci zaigrali tako kot v pred tekmovanju on po zadetku Domna Novaka izid izenačili na 10:10. V nadaljevanju smo spremljali zelo izenačeno tekmo. Slovenija pa je v 27. minuti po protinapadu in zadetku Tadeja Mazeja prvič na tekmi tudi povedla (13:12). Z prednostjo enega zadetka so slovenski fantje odšli tudi na odmor in sicer je v zaključku prvega polčasa portugalsko mrežo zatresel Stefan Žabič. Polčas se je tako končal z rezultatom 14:13.

TAKO BLIZU, A TAKO DALEČ

Začetek drugega polčasa je minil v igri gol za gol ter z izvrstnimi obrambami obeh vratarjev tako portugalskega Dioga Valeria, kot slovenskega Marka Ferjana, ki je na golu zamenjal Gašperja Dobaja. Težave slovenski obrambi je povzročal tudi najboljši strelec letošnjega prvenstva Diogo Silva. Predstave mlade Portugalca bomo v prihodnji sezoni spremljali tudi v Sloveniji, saj bo branil barve RK Celje Pivovarna Laško. Po tretji izključitvi enega izmed ključnih mož portugalske obrambne vrste Leonela Fernandesa pri izidu 19:20 so imeli Slovenci lepo priložnost, da bi rezultat izenačili in se nato poizkusili odlepiti. Namesto tega pa so Portugalci prednost še povišali za gol, a so imeli slovenski fantje odgovor tudi na to, saj so po dveh hitrih zadetkih zopet vzpostavili ravnovesje s tekmeci in tako v zadnjih deset minut tekme vstopili rezultatsko izenačeni (21:21). Slovenci pa so bili v zadnjih desetih minutah močno hendikepirani, saj Gregor Ocvirk ob manjši poškodbi ni bil 100%. Portugalci so to začeli izkriščati in si zopet priigrali prednost dveh zadetkov (22:24). Slovencem se tokrat žal ni uspelo vrniti. Ob koncu srečanja so imeli sicer priložnosti za izenačenje in podaljšek, a je portugalski vratar Valerio (13) ubranil strel s krila Tadeju Mazeju.

SLOVENCI V BOJ ZA MESTO 5-8

Slovenci bodo tako igrali za mesta od 5-8. Naslednja tekma jih čaka v soboto 27.7, ko se bodo ob 15:30 pomerili s Tunizijo, ki so je na tem turnirju že premagali in sicer v skupinskem delu.

TEKME SLOVENIJE NA SVETOVNEM PRVENSTVU
Osmina finala, Vigo


ČETRTEK, 25. julija, ob 21.00:

SLOVENIJA : PORTUGALSKA 25:26 (14:13)

Slovenija: Ocvirk 13, Kotar Miha 3, Novak 2, Mazej 2, Horžen 1, Žabič 1, Horvat 1, Kotar Marko 1, Kavčič 1.

Foto: IHF FB

Komentarji