Adžić: “Izjemno cenim potencial te ekipe”

Slovenska ženska rokometna reprezentanca ima novega selektorja. V prihodnje jo bo vodil Dragan Adžić. Debi ga čaka 17. aprila, ko se bo Slovenija v kvalifikacijah za letošnje svetovno prvenstvo pomerila z Islandijo.


Po nepričakovanem odhodu prejšnjega selektorja je bilo Predsedstvo Rokometne zveze Slovenije primorano zavihati rokave in se takoj podati v iskanje njegovega naslednika. Deseto ime na slovenski klopi bo 51-letni črnogorski strokovnjak Adžić, ki je v preteklosti nizal izjemne uspehe z žensko reprezentanco Črne gore ter ženskim rokometnim klubom Budućnost iz Podgorice.

“Vodenje slovenske ženske reprezentance mi prinaša velik izziv. Sem izredno motiviran in obenem počaščen. Kot dober prijatelj s številnimi slovenskimi strokovnjaki, s katerimi sem v preteklosti sodeloval, imam precej informacij o vrhunskem delu izbrane vrste v zadnjih letih. Izjemno cenim potencial, tradicijo in pogoje, ki jih premore ta ekipa. Naredil bom vse, da čim bolj pripomorem k nadaljevanju zgodbe z izredno kakovostnimi temelji in da skupaj dosežemo želene rezultate. Pomembno bo, da vsak dan delamo na tem, da bomo boljši kot včeraj. Želim dvigniti individualno raven sposobnosti igralk, jih vzpodbuditi k temu, da pokažejo svoj pravi značaj in kakovost, obenem pa zgraditi homogeno ekipo, ki bo še bolj konkurenčna ostalim najboljših reprezentancam,” je ob prevzemu krmila slovenske ženske reprezentance povedal Adžić.

Novi slovenski selektor se bo slovenski javnosti predstavil na spletni novinarski konferenci, ki bo na sporedu danes ob 12. uri. Na spletnem druženju bo razkril tudi seznam vabljenih igralk na priprave za aprilski kvalifikacijski tekmi za nastop na letošnjem svetovnem prvenstvu v Španiji. Prva tekma z Islandijo bo na sporedu v soboto, 17. aprila, ob 17.30 v Sloveniji, povratna pa štiri dni kasneje ob 21.45 v Hafnarfjorduru, južnem predmestju islandske prestolnice Reykjavik.

Komentarji