Trebnje pripeljalo mladinskega reprezentanta Slovenije

Po poročanju klubske spletne strani RK Trimo Trebnje dolenjski klub nadaljuje s pospešenim kadrovanjem. Ekipi Trima iz Trebnjega se bo v naslednji sezoni pridružil perspektivni mladinski reprezentant Staš Slatinek-Jovičič.


Sin nekdanjega igralca in zdajšnjega trenerja Gorenja Velenja Zorana Jovičiča je svoje prve rokometne korake napravil v Kopru. V mladih letih se je razvijal pod imenom Cimos Koper, od leta 2013 pa RD Koper. Za člansko ekipo Kopra je debitiral v sezoni 2016/2017, ravno proti Trimu. Leto za tem se je skupaj z bratom Enejem podal v Ljubljano, kjer je nastopal za Slovan. Za ekipo s Kodeljevega je nastopal tri sezone nato pa se znova vrnil v matični klub, kjer je v ligi NLB na 19 tekmah dosegel 108 golov. Mladi igralec je skozi leta tudi član mlajših reprezentanc Slovenije, trenutno nastopa za mladinsko reprezentanco, s katero je leta 2019 v Skopju zastopal slovenske barve.

Staš Slatinek-Jovičič v družino trebanjskih levov prihaja naslednjo sezono, s klubom pa je sklenil enoletno pogodbo, z možnostjo podaljšanja.

Staš Slatinek-Jovičič, nova okrepitev RK Trimo Trebnje:
»Občutki ob podpisu pogodbe s trebanjskim Trimom so odlični, saj sem si od nekdaj želel igrati v velikem klubu, z visokimi ambicijami. Zame je to stopnička višje, saj mi igranje v Evropi pomeni izpolnitev otroških sanj. Prav tako se že veselim sodelovanja z Urošem Zormanom, ki velja za enega najboljših slovenskih rokometnih strokovnjakov.«

Anton Janc, predsednik RK Trimo Trebnje:
»S prihodom Staša nadaljujemo sestavljanje kakovostne zasedbe, ki bo konkurenčna za vrh Lige NLB in igranje v EHF European League. Gre za perspektivnega rokometaša, ki ima odlično strelsko realizacijo, zato verjamem, da je pred njim še svetla prihodnost ter mu želim veliko uspeha v trebanjskem dresu.«

FOTO: FPA Tomaž Primožič/RD Koper

Komentarji