Ana Gros na prvi četrtfinalni tekmi lige prvakinj nadigrala Tjašo Stanko

V ligi prvakinj so bile na sporedu prve tekme četrtfinalnih bojev. V francoskem obračunu med ekipama Bresta in Metza so si prve priigrale ogromno prednost pred povratnim obračunom. Dvoboj najboljših francoskih ekip so morda z kar nekoliko presenetljivo visoko razliko dobile rokometašice Bresta, ki so bile boljše z rezultatom 34:24.


Da bo šel francoski obračun po notah rokometašic Bresta je bilo jasno že na samem začetku, ko so povedle z 8:2. Podobno razliko so ohranjale vse do konca prvega dela igre, ki so ga dobile z rezultatom 16:11. Na polovici drugega polčasa pa je prednost domačink znašala že deset zadetkov in dvomom o končnem zmagovalcu je bilo dokončno konec. Razlika desetih golov je bila tudi ob koncu srečanja (34:24).

Pri rokometašicah Bresta je z desetimi goli blestela slovenska reprezentantka Ana Gros, ki je zgrešila le en strel na gol. Pri rokometašicah Metza je Tjaša Stanko dosegla dva zadetka.

BREST:METZ  34:24 (16:11)

BREST: Darlo 9 obramb, Toft 9 obramb– Gros 10, Jauković 6, Gulden 4, Pop-Lazić 3, Koatanea 3, Moni 2, Toblan 2, Lasurs 2, Niakate 1, Fopa 1

METZ: Ekerle 4 obrambe, Sako 3 obrambe– Burgard 4, Sajka, Mićijević 2, N’guan 2, Uet 2, Stanko 2, Kanor 2, Lusiano 2, Nokandi 1, Bon 1, Broh 1, Perederij 1

FOTO: Brest Bretagne Handball/FB

Komentarji