Adžić jasno napovedal velike korake Krima

Evropska rokometna sezona je pred vrati, rokometašice Krima Mercatorja še 16 dni loči do uvodne tekme EHF Lige prvakinj. Ekipa, ki bo klubske barve branila v 29. zaporedni sezoni med evropsko rokometno smetano, je zato v četrtek, 24. avgusta, stopila pred predstavnike sedme sile in druge najzvestejše podpornike Krimove družine.


Zasedba Dragana Adžića se bo v boje za visoka mesta podala okrepljena z odličnima Črnogorkama Itano Grbić in Tatjano Brnović, povratnicama med tigricami Tamaro Mavsar in Nino Zulić, vratarkama Majo Vojnovič in Dijano Đajić ter mlado obetavno desnokrilno igralko Eleno Erceg. »Krim Mercator je nekaj enkratnega in neponovljivega. Je nekaj, kar spodbuja in motivira ženski rokomet v Sloveniji in širše. ,« je z izbranimi besedami o svojem klubu govoril predsednik gospod Iztok Verdnik.

Kljub nekaj spremembam v igralskih vrstah, pa kapetanski trak ostaja Barbari Lazović. »Mislim, da je vzdušje v ekipi odlično. Nove igralke so prinesle svežo energijo, ki smo jo potrebovale, tako da zares komaj čakamo na začetek,« razlaga v imenu svoje ekipe, za katero je že glavni del priprav. »Povem lahko, da smo bile igralke med poletjem izjemno pridne, zato smo bile že na samem uvodu dobro pripravljene in smo se hitro vrnile v rokometni ritem,« še doda.

In prav dobra priprava je ključ do kasnejšega uspeha. Dejstvo, pod katerega se zagotovo prvi podpiše glavni trener Dragan Adžić, ki skromnosti pred začetkom nove sezone ne skriva: »Cilj je Final Four v EHF Ligi prvakinj.« A naloga bo zahtevna. Tega se črnogorski strokovnjak zaveda: »Žreb nam je dodelil zahtevno skupino, nobena tekma ne bo lahka in nobenih tekmic ne smemo podcenjevati. Kljub vsemu pa verjamem v našo ekipo!«

Eden glavnih motivov sta tudi dve evropski lovoriki, ki ju je klub osvojil pred leti – drugo ravno dvajset let nazaj. »Zgodovina je tista, ki nas vodi skozi vsa leta. Preko vzponov in padcev. Verjamem, da nam je dvajsetletnica od drugega naslova vselej velik motiv za prihodnost,« z izbranimi besedami o zgodovini govori takratna kapetanka ekipe, zdaj pa športna direktorica kluba Deja Ivanović.

V novi sezoni tudi ob podpori novega zlatega sponzorja. To je s četrtkom postala družba Prva hiša, družba za razvoj nepremičninskih projektov. Dvoletno sodelovanje sta na predsezonskem dogodku, ki se je letos odvil na Ljubljanskem gradu, sklenila predsednik kluba Iztok Verdnik in predsednik družbe Prva hiša Fran Toš.

FOTO IN VIR: RK KRIM MERCATOR

Komentarji