Adžić: “Želimo ustvariti ekipo, ki bo konkurenčna največjim”

Slovenska ženska članska rokometna reprezentanca bo decembra v Španiji sedmič v zgodovini nastopila na svetovnem prvenstvu. Po sobotni zmagi na prvi kvalifikacijski tekmi v Ljubljani s 24:14 se je v sredo na povratnem obračunu v Hafnarfjordurju z Islandijo razšla z neodločenim izidom 21:21.


Izbranke Dragana Adžića so levji delež na poti do zaključnega turnirja na Pirenejskem polotoku opravile že pred petimi dnevi, ko so v kultni dvorani na Kodeljevem tekmice iz dežele gejzirjev premagale z desetimi goli razlike. Na povratni tekmi Islandk niso še drugič spravile na kolena, kljub temu pa so si zasluženo izborile sedmi nastop na svetovnih prvenstvih po Nemčiji 1997 in 2017 ter Italiji 2001, Hrvaški 2003, Rusiji 2005 in Japonski 2019.

Na mundial so se poleg Španije, Nizozemske, Norveške, Francije, Danske in Hrvaške prek kvalifikacij prebile tudi Črna gora, Nemčija, Avstrija, Rusija, Češka, Romunija, Srbija in Švedska. Med 2. in 19. decembrom bo potekal v Barceloni, Granollersu, Tarragoni, Lleidi, Castellonu de la Plani in Badaloni.

Dragan Adžić, selektor slovenske ženske reprezentance:
“Pozen termin tekme in dolga pot sta zahtevala, da pri dekletih dosežemo popolno osredotočenost, da tekmo odigrajo ter da predvsem vse ostanejo zdrave. Ponosen sem na to, da nam je to uspelo. Na obeh tekmah je bilo precej izzivov. Zlasti veliko jih je bilo na obračunu na Islandiji, kjer so bile po pričakovanjih tekmice razigrane. Za celotno ekipo je bila ta tekma velika izkušnja, ki bi jo lahko primerjal z letom skupnega dela. Verjamem, da se bo plod te pokazal že na svetovnem prvenstvu v Španiji,” je o kvalifikacijskih tekmah za SP povedal Adžić.

“V juniju nas čaka nov zbor, na katerem bomo opravili določena motorična, psihološka in sociološka testiranja igralk. Tedaj želim zbrati vsa dekleta, na katera računamo, ne glede na njihovo stanje. Nato nas čakajo tudi nastopi v posebnem pokalu, v katerem se bomo merile reprezentance, ki ne bomo sodelovale v kvalifikacijah za naslednje evropsko prvenstvo. Dvoboji s Črno goro, Severno Makedonijo in Norveško nam bodo veliko pomenili. Do decembra želimo ustvariti kompaktno ekipo, ki bo konkurentna največjim ekipam,” dodaja Adžić, ki je na klopi slovenske reprezentance debitiral z odliko.

FOTO: RZS

Komentarji