Ajdovke do visoke zmage

Na prvi četrtfinalni tekmi sta se v Veliki dvorani Police pomerili ekipi Ajdovščine in Ptuja-Ormoža. Ajdovke so zanesljivo odpravile gostujoče rokometašice in vpisale visoke zmago.


ŽRK Mlinotest Ajdovščina : ŽRK Žiher Ptuj – Ormož 39:20 (21:7)
Zelnik 8, Kovšca in Čopi 5; Frangež 9, Petrovič in Krasnič 3

Ajdovščina je na račun izjemno razpoložene vratarke na začetku povedla s 5:1. Klara Hrovatič je namreč v uvodnih 9 minutah zbrala kar 6 obramb. V napadu je bila razigrana Urša Zelnik, ki je bila na koncu z 8 goli najboljša strelka domače ekipe.

Prednost Ajdovk je že v 16. minuti narasla na dvomestno število (12:2). Že ob polčasu je bilo bolj ali manj jasno, da bo zmaga ostala v Vipavski dolini. Domačinke so namreč na odmor odšle s 14 zadetki prednosti (21:7).

V nadaljevanju obračuna prednost Ajdovščine ni več tako strmo naraščala, toda kljub temu Ptujčanke nikakor niso našle pravega odgovora na igro Ajdovk. V gostujočem taboru je skoraj polovico zadetkov prispevala Asja Frangež, najboljša strelka obračuna.

9 minut pred koncem tekme so domače rokometašice prišle do najvišjega vodstva z 21 goli (35:14), na koncu pa so slavile z rezultatom 39:20. Hrovatič se je ustavila pri 11 obrambah in je bila kar 61 % uspešna.

Foto: Robert Ferjančič

Komentarji