Primorski spopad se je končal brez zmagovalca

Na prvem četrtfinalnem dvoboju so rokometašice Pirana gostovale pri sosedah v Kopru. Pirančanke so zapravile vodstvo iz prvega dela tekme, na koncu pa so le nekaj sekund pred iztekom ure uspele priti do remija.


Ž.U.R.D. Koper : RK Piran 29:29 (11:12)
Kadić 14, Prašelj 5; Kokotec in Borišek 8

Pirančanke so obračun odprle s trdno in čvrsto obrambo. V uvodnih 15 minutah so namreč prejele zgolj dva zadetka, kar jih je privedlo do vodstva s petimi zadetki (2:7). Sledilo je nekoliko boljše obdobje za domače rokometašice, ki so tik pred odmorom uspele poravnati izid (11:11).

Vendarle je Neja Turnšek z zadetkom poskrbela, da je Piran na polčas odšel z minimalno prednostjo (11:12). Tudi na začetku drugega dela tekme sta bili v gostujočem taboru najbolj razpoloženi Kristina Kokotec in Sara Borišek, ki sta na koncu bili tudi najboljši strelki svoje ekipe.

Koprčanke so nato preko Zane Kadić, ki je tekmo zaključila s kar 14 zadetki, prišle do svojega prvega vodstva v 44. minuti (20:19). 10 minut pred koncem so se domačinke oddaljile na tri gole prednosti (24:21), toda Pirančanke so odgovorile s tremi zaporednimi zadetki in se znova rezultatsko izenačile z nasprotnicami.

Minuto pred koncem srečanja je domača vratarka Tina Plahuta obranila strel iz neposredne bližine, na drugi strani pa je v polno zadela Tanaja Prašelj. Piranu je v lovu na remi preostalo še 20 sekund, napako domače obrambe pa je izkoristila Nika Trogar in poskrbela za končnih 29:29.

Komentarji