Ajdovke in Celjanke še vedno neporažene

Minuli vikend so bile na sporedu štiri tekme modre skupine v 1. ženski rokometni ligi. Zmag so se veselile ekipe Krke, Litije Z’sežele in Ajdovščine.


Krka je na gostovanju v Zagorju prišla do svoje prve zmage v 1. ženski rokometni ligi v sezoni 2021/22. Zagorjanke bodo na svojo prvo točko čakale vsaj še do prihodnje tekme, Dolenjke so bile na tem obračunu bolj zbrane in učinkovite. Zagorjanke bodo v naslednjem krogu gostovale na Ptuju, Krka pa v Velenju.

Velenje je tekmovalno sezono otvorilo s porazom v Litiji. Zasedba iz Šaleške doline je s tekmovanjem začela kasneje zaradi primera okužbe z virusom Covid-19. Litijanke so po uvodnem porazu proti celjskim rokometašicam nanizale dve zmagi. Zmagoslavje gostiteljic tokrat ni bilo pod vprašajem, saj so v zadnjih deset minut obračuna vstopile s prednostjo desetih zadetkov, ki so si jo pripravile z učinkovito igro v napadu. Velenje bo v četrtem krogu 1. ženske rokometne lige potovalo v Novo mesto, Litija pa bo doma pričakala Mlinotest Ajdovščino.

Rokometašice Z’dežele so potrdile dobro formo z začetka sezone in se suvereno veselile zmage na gostovanju pri ekipi Trga ABC Izole, za katero je bil obračun s Celjankami prvi v tej sezoni 1. ženske rokometne lige. Gostiteljice so priključek s Štajerkami držale nekje do 18. minute, ko je njihov zaostanek znašal dva zadetka. Gostje so nato stopile na plin in svojo prednost do polčasa podvojile, na polovici drugega polčasa pa je bilo njihovo vodstvo že dvomestno. Ob izteku igralnega časa je rezultat znašal 32:18 v korist izbrank Miše Marinček Ribežl.

Mlinarke so na domačem terenu ugnale rokometašice Zelenih dolin Žalca, ki še čakajo na svojo prvo zmago v tej sezoni. Mlinotest Ajdovščina je z novima osvojenima točkama znova tik pod vrhom lestvice, Žalčanke pa trenutno pri repu, a imajo v žepu še prestavljeno tekmo z Velenjem. Žalske rokometašice bodo v četrtem krogu gostile zasedbo iz Izole, izbranke Jana Žbogarja pa bodo gostovale v Litiji.

1. ŽENSKA ROKOMETNA LIGA, MODRA SKUPINA, 3. KROG:

sobota, 25. septembra:
RŽK ZAGORJE : ŽRK KRKA NOVO MESTO 21:23 (11:15)

ŽRD LITIJA : ŽRK VELENJE 33:27 (16:12)

ŽRK TRGO ABC IZOLA : ŽRK Z’DEŽELE 18:32 (11:15)

ŽRK MLINOTEST AJDOVŠČINA : ŽRK ZELENE DOLINE ŽALEC 31:23 (17:10)

sreda, 29. septembra, ob 19:30:
RK KRIM MERCATOR : ŽRK PTUJ

FOTO: Robert Ferjančič/ŽRK Mlinotest Ajdovščina

Komentarji