Sava Kranj do prve točke, Koprčanke drugič v polno

Minuli vikend se je nadaljevalo tudi dogajanje v zeleni skupini 1. ženske rokometne lige. Po prvem odigranem krogu smo spremljali 2. krog, na delu so bili štirje klubi omenjene skupine.


Rokometašice Save Kranj so si priigrale prvo točko v novi sezoni državnega prvenstva. Varovanke Matije Mušiča so se na odmor med polčasoma odpravile s šestimi zadetki zaostanka, ki so jih v drugem delu izničile. Gol za končni rezultat 26:26 je dosegla Katra Štular, najboljša strelka Kranjčank z osmimi zadetki. Pri gostjah jih je Aleksandra Tomasović zbrala šest. Tretji krog Logatčankam prinaša obračun z Branikom Mariborom, Gorenjke se bodo podale na gostovanje v Koper.

Koprčanke so dobile še svojo drugo tekmo v zeleni skupini 1. ženske rokometne lige. Na gostovanju so ugnale ekipo Vrhnike, ki se je dobro upirala, a ni uspela ogroziti zmage Primork. Te so večina srečanja preživele v vodstvu in na koncu zasluženo slavile zmago s 24:21. Najboljši strelki pri gostiteljicah, Špela Nusdorfer in Jerneja Cankar, sta dosegli po pet zadetkov. Kaja Teraž jih je za Koper zabila osem. Vrhnika v prihodnjem krogu gostuje pri Olimpiji, Koper gosti Savo Kranj.

ZELENA SKUPINA, 2. KROG:

RK SAVA KRANJ : RK ZVEZDA LOGATEC 26:26 (8:14)

ŠDRŠ VRHNIKA : Ž.U.R.D KOPER 21:24 (12:14)

sobota, 9. oktobra, ob 18.00:
ŽRK BRANIK MARIBOR : RK OLIMPIJA

FOTO: Janek Rauter/RK Sava Kranj

Komentarji