Ajdovke po napredovanje v naslednji krog

Rokometašice ŽRK Mlinotest iz Ajdovščine so na prvi tekmi 2. kroga evropskega Pokala EHF remizirale proti Švedskemu Kristianstadu. Danes sledi povratni obračun, ki bo na sporedu ob 20.00 v dvorani Police.


Mlinarke so odlično odprle tekmo in povedle s 4:1 in 6:3, a so jih Švedinje ujele ter izenačile na 6:6, nato pa nekajkrat povedle tudi za 3 gole. A se domače igralke niso predale in so na odmor odšle z minimalnim zaostankom po dveh golih v zadnji minuti za 12:13.

Na začetku drugega polčasa so povedle rokometašice Mlinotesta s 15:14, nato pa so celotno srečanje lovile tekmice, ki so vodile za 2 in nekajkrat tudi za 3 gole. Ob vodstvu Kristianstada s 26:23, je bila 3 minute pred koncem tekme izključena Siw Aabech in Ajdovke so dosegle 3 gole zapored za remi.

Pri Slovenkah je bila najuspešnejša strelka Sladjana Perazić z 9 goli, pri Norvežankah pa je Laura Eskebjerg Eggert dosegla 10 golov.

Danes se bodo ob 20. uri tekmice znova pomerile v Ajdovščini, na tekmi pa bodo domače igralke iskale zmago in napredovanje v 3. krog tekmovanja.

EHF EVROPSKI POKAL, 2. KROG, POVRATNA TEKMA
PETEK, 15. OKTOBER, 20.00, DVORANA POLICE
ŽRK MLINOTEST AJDOVŠČINA – KRISTIANSTAD HANDBOLL

Komentarji