Ajdovke prepričljivo do zmage v Novem mestu

V sklopu 9. kroga modre skupine 1. ženske rokometne lige so v Novem mestu pri igralkah Krke gostovale rokometašice Ajdovščine. Že od začetka tekme so bile gostje boljše tekmice in si že do konca prvega polčasa priigrale neulovljivo prednost dvanajstih golov (7:19). V drugem polčasu so tekmo mirno nadzorovale in delo brez težav dokončale ter se razveselile zmage z 18:33.


Ajdovke so silovito odprle obračun in na krilih Ane Abina ter Urše Zelnik (obe igralki sta tekmo zaključili s šestimi zadetki) v 5. minuti povedle z 0:4. Domačinke so nato vzpostavile stik na igrišču in niso dopustile, da bi si Primorke priigrale še kakšno višjo prednost. A so gostje po polovici prvega polčasa prestavili ne eno, temveč dve prestavi višje ter po delnem izidu 0:8, v 25. minuti povedli že z dvanajstimi zadetki naskoka (4:16). Rokometašice Ajdovščine so tudi na odmor odšle z dvanajstimi goli prednosti (7:19). Tako lahko rečemo, da je bilo že po prvih 30. minutah več ali manj jasno.

V drugem polčasu se je tempo razumljivo umiril. Gostje so nadzorovale potek srečanja v 35. minuti sicer povedle z 9:22, a razlike izdatneje niso povečale. V nadaljevanju tekme so nekoliko bolje zaigrale Novomeščanke prišle tudi pod deset golov zaostanka (16:25), a sledil je nov nalet Primork. Ajdovke so po delnem rezultatu 0:6 povedle s petnajstimi goli prednosti (16:31), kar je bila tudi najvišja razlika na nocojšnji tekmi. Tudi na koncu obračuna je bila razlika petnajst zadetkov. Primorke so slavile z rezultatom 18:33.

KRKA : AJDOVŠČINA  18:33 (9:17)
Barukčić in Smonkar po 5; Perazić, Abina in Zelnik po 6

FOTO: ŽRK Mlinotest Ajdovščina

Komentarji