Gorenjke nadvladale Primorke

V 9. krogu 1. ženske rokometna lige v zeleni skupini sta bili boj ekipi RK Piran in RK Sava Kranj. Tekma je bila zelo izenačena, tempo pa so ves čas narekovale gostujoče in tudi zmagale.


Nika Ožegovič je v 2. minuti zadela prvi gol tekme in za svojo ekipo priigrala 1. vodstvo. Obračun so vse skozi vodile Kranjčanke z izjemo vmesnih izenačenj. Igra je bila izredno izenačena, do zadnjih minuti nismo mogli predvideti katera ekipa bo zmagala, kljub temu da so Gorenjke vodile celo tekmo. Primorke so jih dohajale, izid izenačile, a jim nikakor niso zmogle odvzeti vodstva.

Rezultat ob zaključku prvega polčasa je bil izenačen (14 – 14). Tudi v drugem delu tekmovanja je prvikrat zadela Nika Ožegovič in znova poskrbela za vodstvo RK Sava Kranj. Dekleta so se oddaljila že za 3 gole, nakar so se domačinke približale. Za ponovno vodstvo je zadela Sara Borišek.

Za napetost sta ekipi poskrbeli tudi v končnici, ko sta bili v 59. minuti znova izenačeni (26 – 26). Za novo vodstvo je zadela Neža Rauter. Sledila je minuta odmora za varovanke Matija Mušiča. Tudi z zadnjim strelom na gol je tekmo zaključila Nika Ožegovič in potrdila zmago (26 – 28).

Najboljše strelke so bile Nika Ožegovič z 9 goli; Anja Kolobarič, Sara Borišek in Neža Rauter so zadele vsaka 8 golov.

FOTO: Uroš Pihner

Komentarji