Ajdovke prepričljivo preko Velenjčank

Z dvema sobotnima tekmama na Primorskem se je v soboto nadaljeval 10. krog v Modri skupini 1. ženske rokometne lige. Litija je zanesljivo slavila zmago v Izoli (28:19), Mlinotest Ajdovščina pa je z dobrim vstopov v drugi polčas ugnala Velenjčanke (31:22).


ŽRK MLINOTEST AJDOVŠČINA : ŽRK VELENJE 31:22 (16:13)
Abina 8, Černigoj in Fegic (2) po 6; Kodele 10 (5), Tabaković in Ferenc po 3.

Zasedba Mlinotesta Ajdovščine nadaljuje z dobrimi nastopi v tej sezoni. Proti Velenjčankam so na deseti tekmi dosegle deveto zmago in zanesljivo ostajajo na drugem mestu Modre skupine državnega prvenstva. Velenjčanke ostajajo četrte, a imajo Litijanke ob tekmi manj za njimi le točko zaostanka.

V prvih 16 minutah je bila tekma tesno poravnana, nato pa so Velenjčanke z dvema zaporednima zadetkoma Nastje Ferenc ušle na 9:6. Ajdovke so se v igro dokončno vrnile v 26. minuti, ko je Ana Abina zadela za 11:11, že ob odhodu na glavni odmor pa so vodile s 16:13.

Odločilen korak so rokometašice z mesta burje napravile na začetku nadaljevanja. Do 45. minute so napravile delni niz 10:1, nato pa tekmo mirno pripeljale h koncu.

V dresu Mlinotesta Ajdovščine je Ana Abina dosegla osem golov, po šest sta jih dodali Nena Černigoj in Nuša Fegic. Med Velenjčankami je bila z 10 zadetki najuspešnejša Eleonora Kodele.

 

FOTO: Robert Ferjančič

 

Komentarji