Zorman: “Lahko sem jih samo gledal in jim ploskal

Po uvodni zmagi nad Savdijci so slovenski rokometaši včeraj zabeležili še drugo zmago na svetovnem prvenstvu. Od domačinov Poljakov so bili boljši z rezultatom 32-23, jutri pa jih čaka obračun za prvo mesto v skupini proti Francozom. Kaj so reprezentanti povedali po tekmi?


Uroš Zorman, selektor Slovenije:
“V zadnjem letu smo doživeli marsikaj, sploh po aprilski tekmi v Srbiji, ko je o naši usodi odločala ena žoga. Fantje so si zaslužili zmago. Na igrišču so dihali kot eden, pokazali svoj patriotizem in fenomenalno predstavo. Lahko sem jih samo gledal in jim ploskal. Pred nami je še dolga pot, a za nas je zmaga nad Poljaki zares ogromen uspeh.”

 

Blaž Janc, reprezentant Slovenije:
“Ko je Uroš Zorman prevzel reprezentanco, sem dejal, da potrebujemo čas. Menim, da počasi prihaja ta čas. Premagali smo Poljake, ki so veljali za favorite. Pokazali smo neverjetno predstavo, a najbolj pomembno je, da se je v reprezentanco vrnila energija, znova je prisotna tudi želja po igranju za Slovenijo. Če bomo na vsaki naslednji tekmi imeli tovrsten pristop, potem bodo tudi izidi podobni kot na tekmi proti Poljakom.”

 

Aleks Vlah, rokometaš Slovenije:
“Gostitelje svetovnega prvenstva smo premagali z veliko razliko. Neverjetno. Že pred tekmo smo kazali veliko željo po zmagi, vse to pa smo nato prenesli še na igrišče. Na Poljake smo se dobro pripravili, vsak igralec pa se je držal dogovorov iz garderobe. Naša obramba in vratar sta bila na najvišji ravni, v napadu nismo delali napak. Poljaki nas niso presenetili, pričakovali smo njihovo igro 7 na 6. Naša zmaga je zaslužena, takoj po zmagi nad Poljsko pa začenjamo priprave za Francijo.”

 

FOTO: IHF

Komentarji