Ajdovke slavile na Primorskem derbiju

V 1.krogu 1.A lige za ženske smo si v soboto ogledali Primorski derbi med ŽRK Mlinotest Ajdovščino in ŽURD Koprom. V Koprskem taboru smo bili v letošnji sezoni deležni kar nekaj sprememb, zamenjal se je tudi trener. Koprsko ekipo bo v letošnji sezoni vodil Vojko Lazar. Tudi pri Ajdovkah smo bili deležni velikih sprememb. Večina dolgoletnih igralk je zaključila svojo rokometno kariero, Aleksandra Lapajneta pa je zamenjala Ana Žigon. Vsekakor smo lahko pričakovali trd boj za prvi dve točki v državnem prvenstvu.


1.polčas so odlično začele domače rokometašice in že v 12.minuti tekme, zadela je Urša Zelnik, povedle za 6 zadetkov , 7 : 1. Koprčankam igra ni stekla, videli smo kar nekja napak v samem napadu, tudi izgubljenih žog je bilo kar nekaj, kar pa so Ajdovke dobro izkoristile in svojo prednost uspešno držale. Vendar pa se je Koprčankam do konca 1.polčasa uspelo približati na 3 zadetke zaostanka. Rezultat ob polčasu je bil 13 : 10 za ŽRK Mlinotest Ajdovščina.

Začetek 2.polčasa je minil bolj napeto. Koprčanke so strnile v obrambi ter odlično odigrale v napadu. Vendar pa so Ajdovke nadaljevale s svojo odlično igro ter gostjam niso pustile se približati na več kot 2 zadetka. Nato pa so v 49.minuti tekme Koprčankam začele popuščati moči. Izkazalo se je, da so Ajdovke vsekakor boljše fizično pripravljene. V 54.minuti tekme, ob zadetku Mance Jurič, je Ajdovkam ponovno uspelo povesti za 7 zadetkov, 27 : 20. Koprčanke niso več našle pravega odgovora na odlično igro Ajdovk. Tekma se je zaključila s slavjem domačink, 28 : 23.

Pri Ajdovkah je bila najuspešnejša Špela Ferfolja, ki je zadela kar 8-krat. Pri gostjah pa sta po 6 golov dali Metka Škabar in Valentina Panger.

V soboto, 22.9., Ajdovke čaka gostovanje pri ŽRK Velenju, Koprčanke pa bodo gostile ŽRK Krko.

 

Ana Žigon, ŽRK Mlinotest Ajdovščina: “Čeprav smo igrale brez poškodovanih Petre Sanabor in Tjaše Rudman, smo bile dovolj močne, da smo držale igro v svojih rokah. Na Koprčanke smo se dobro pripravile in smo uspele ustaviti Kristino Petrinja in Evo Zorko. V kriznih minutah je našo prednost s 13 obrambami ohranjala vratarka Anja Bratina. Zelo sta se izkazali tudi igralki Taja Čajko in Maja Grmek. Veseli me, da se je pokazala priložnost, da so lahko v igro vstopile tudi najmlajše igralke, tako da je prvoligaško premiero doživelo vseh 15 naših zdravih igralk. To je za njih velika izkušnja za dolgo prvenstvo, ki nas čaka.”

Vojko Lazar, ŽURD Koper: “Zmaga Ajdovk je zaslužena. Tudi prenovljene so se pokazale kot solidna ekipa. Ni katastrofa, če v začetku sezone izgubiš z Mlinotestom. Nam se poznajo pomanjkljiva uigranost ob velikem številu novih igralk in težave z manjšimi poškodbam nekaterih nosilk igre v zadnjih dneh. Za nas je bilo usodnih prvih deset minut, ko smo bili nebogljeni in so Ajdovke povedle s 7:1. Za lov nanje, ki bi nam v začetku drugega polčasa skoraj uspel, smo porabili veliko energije, potem pa storili preveč tehničnih napak. Ta tekma gotovo ni pokazala tega, kar smo sposobni. Prepričan sem, da bomo iz tekme v tekmo boljši.”

 

ŽRK Mlinotest Ajdovščina : ŽURD Koper 28 : 23 (13 : 10)

 

ŽRK Mlinotest Ajdovščina: Bratina A., Grmek 2, Krapež, Rudman, Svetik 4, Jurič 2, Klemenčič, Fegic 4, Čajko 4, Simić, Ferfolja 8(4), Bytyqi2, Zelenik 2, Mihelj, Bratina L.

Trenerka: Ana Žigon

Izključitve: 12minut

7-metrovke: 4(5)

 

ŽURD Koper: Zečević, Škabar 6(2), Munda, Panger 6, Kresal, Petrinja, Fidel, Bertok, Malec, Rojc 2, Vatovec 1, Zorko, Peharc, Privšek 4, Teraž, Blagojević 4

Trener: Vojko Lazar

Izključitve: 12minut

7-metrovke: 2(2)

 

Pripravila: Manja Fišter

FOTO: ŽRK Mlinotest Ajdovščina

Komentarji