Ajdovščina in Kočevje suverena, Radgona do prve zmage v sezoni

V drugi ligi je bil na sporedu 6. krog. Večjih presenečenj nismo videli. Na treh tekmah smo videli tri zmage domačih ekip. Rokometaši Ajdovščine so visoko nadigrali zasedbo Kronosa. Ekipa Radgone je bila boljša od Nove Gorice, Igralci Kočevja pa so brez večjih težav opravili s Pomurjem.


RK AJDOVŠČINA : RK KRONOS  40:22 (21:11)
Svetik 14, Mičovič 11; Hočevar 6, Valentinčič 4

Ekipi sta v tekmo vstopili z istim točkovnim izkupičkom šestih točk. Ajdovci so imeli na računu tri zmage in en poraz, Logatčani pa dve zmagi ter dva remija. In izenačen je bil tudi začetek obračuna. Tako je bilo do 13. minute nato pa so dve prestavi višje prestavili domačini in prednost počasi začeli višati. Že do odmora so si tako priigrali deset golov prednosti (21:11) in naredili ogromen korak k novi zmagi. Prvo polovico drugega polčasa smo znova spremljali nekoliko bolj izenačen obračun, saj gostje niso dopustili, da bi igralci Ajdovščine svojo prednost še povišali. V drugi polovici pa so gostitelji ponovno zavladali na igrišču in na koncu slavili s kar osemnajstimi zadetki prednosti (40:22).

RK ARCONT RADGONA : MRK NOVA GORICA  37:31 (18:18)
Žunič 11, Cotič 8; Hlede 11, Simčič 7

Novogoričani so imeli pred tekmo točko več (3 točke) kot igralci Radgone, je pa tudi res, da imajo odigrano tekmo več. Nekoliko bolje so v tekmo vstopili domačini, ki so v 7. minuti povedli z dvema goloma prednosti (5:3). A gostov to ni preveč zmedlo in so se hitro vrnili v obračun izenačili na 6:6. Do konce prvega polčasa smo spremljali izjemno izenačen obračun s kar nekaj menjavanja v vodstvu. Igralci Nove Gorice so uspelo povesti tudi z dvema goloma prednosti (10:12), a resneje se jim ni uspelo oddaljiti. Ekipi sta na odmor odšli rezultatsko poravnani ob izidu 18:18. Domačini pa so silovito odprli drugi polčas in si do 40. minute priigrali šest golov naskoka (27:21). Novogoričani so se trudili zaostanek izničiti, a se jim na manj kot tri zadetke ni uspelo približati. Rokometaši Radgone so imeli tekmo pod nadzorom in jo mirno peljali h koncu. Na koncu so se z rezultatom 37:31 razveselili prve zmage v sezoni.

RK KOČEVJE : RK POMURJE  41:23 (18:12)

Rokometaši Kočevja (tri zmage in en poraz) so na domačem parketi gostile igralce Pomurje, ki  kot še edina ekipa nima zmage v letošnji sezoni (štirje porazi). Kljub stanju na lestvici pa se domači v prvem polčasu niso uspeli resneje oddaljiti. Sicer so vodili skozi celoten prvi del igre, a prednosti, ki bi jim zagotovila mirno nadaljevanje si niso uspeli priigrati. V zadnjih desetih minutah prvega polčasa pa so so igralci Kočevja uspeli priigrati prednosti osmih zadetkov (18:10). Gostom je do polčasa zaostanek uspelo znižati za dva gola (18:12). Gostitelji so z visokim tempom nadaljevali tudi v drugem polčasu in v 35. minuti povedli z dvomestno prednostjo (22:12). Rokometaši Pomurja se niso več uspeli približati. Domači so se tako razveselili nove, četrte zmag v sezoni (41:23).

FOTO: Primož Brecelj / RK Ajdovščina

Komentarji