Gorenjci boljši od Štajercev

Škofjeločani so na edini sobotni tekmi Lige NLB premagali tekmece iz štajerske prestolnice (28:24). Mariborčani se tako z Gorenjske vračajo z novim porazom, petim v tej sezoni državnega prvenstva, varovanci Gregorja Cvijiča pa tudi po sedmem krogu ohranjajo domači parket nepremagan. 


Škofjeločani so po hudem in enakovrednem boju šele v končnici strli odpor tekmecev iz Maribora. Gorenjska zasedba se je po številu točk izenačila s šestouvrščeno Krko, štajerska ostaja na 12. mestu. Večji del dvoboja v dvorani Poden je minil v enakovredni predstavi, prelomni trenutki dvoboja pa so minili v znamenju izbrancev domačega trenerja Gregorja Cvijiča. V 57. minuti je bila tekma povsem odprta, pri domačem vodstvu s 26:24 pa sta usodo gostujoča zasedbe zapečatila najbolj učinkovita igralca dvoboja Matevž Jesenko in Mark Batagelj za končnih 28:24.

V domači ekipi je Jesenko dosegel devet, Batagelj pa sedem golov. V gostujoči je blestel vratar Gregor Lorger, ki je zbral 15 obramb, najbolj učinkovit rokometaš v polju pa je bil izkušeni Tadej Sok s sedmimi zadetki.

Zasedba Urbanscape Loke bo v prihodnjem krogu gostovala v Celju, mariborska pa bo gostila SVIŠ Ivančno Gorico.

Komentarji