Ajdovščina po treh porazih do zmage, Litijanke brez poraza

V soboto sta bila v 1. ženski rokometni ligi na sporedu dva dvoboja. Oba sta pripadla gostiteljicam.


Na prvem sobotnem obračunu 1. ženske rokometne lige so zmago zabeležile Litijanke. Doma so s 30:26 premagale Velenjčanke in so za zdaj trdno zasidrane na petem mestu državnega prvenstva. Druga tekma je pripadla Ajdovkam, ki so zabeležile prvo zmago v končnici. Na domačem parketu so s 27:22 ugnale Celjanke.

1. ŽENSKA ROKOMETNA LIGA, KONČNICA, 1. – 4. MESTO:

Ajdovke so lov na prvo zmago v končnici 1. ženske rokometne lige začele nekoliko zadržano. Prvič so povedle v deveti minuti, ko je za 4:3 zadela Teja Ferfolja. Obračun je bil v nadaljevanju izenačen. Proti koncu prvega polčasa so si dva gola zaloge priigrale Celjanke (12:10), na odmor pa so odšle z minimalno prednostjo. Tudi v drugi polovici tekme je bilo razmerje moči na igrišču precej izenačeno. Enajst minut pred koncem so gostiteljice povedle za dva gola (19:17), prednost pa so do konca še nekoliko povečale.
Najboljša strelka domače zasedbe je bila Ana Abina s sedmimi goli, za Celjanke jih je Katarina Regner dosegla pet.
 
ŽRK MLINOTEST AJDOVŠČINA : ŽRK Z’DEŽELE 27:22 (12:13)
Abina 7 (2), Fegic in Ferfolja (4) po 6; Regner 5, Strnad 4 (1).
 

1. ŽENSKA ROKOMETNA LIGA, KONČNICA, 5. – 8. MESTO:

Velenjčanke so v tekmo vstopile bolj odločno. V prvih 13 minutah so vodile z največ štirimi goli prednosti (8:4), nato pa so gostiteljice naredile delni izid 4:0 in rezultat poravnale (8:8). Nekaj minut kasneje je sledil še en odličen niz Litijank, tokrat 6:0, s katerim so si priigrale lepo zalogo pred drugim polčasom. Prednost vsaj petih zadetkov so izbranke Boštjana Kogovška ohranjale, v končnici so sicer nekoliko popustile, a zmaga ni bila vprašljiva.
Za zmagovalke je osem golov dosegla Blažka Hauptman, na strani Velenjčank pa se je najbolj izkazala Nastja Ferenc z desetimi zadetki.
 
ŽRD LITIJA : ŽRK VELENJE 30:26 (16:12)
Hauptman 8 (3), Bajc 7; Ferenc 10 (7), Pikl 6.
 
 
VIR: RZS, FOTO: ŽRK MLINOTEST AJDOVŠČINA
Komentarji