Ajdovščina preko Celja do drugega mesta

Na derbiju 11. kroga Modre skupine 1. ženske rokometne lige je ajdovski Mlinotest s 26:19 premagal celjsko zasedbo Z’dežele in si tri tekme pred koncem prvega dela tekmovanja zagotovil najmanj drugo mesto.


ŽRK MLINOTEST AJDOVŠČINA : ŽRK Z’DEŽELE 26:19 (15:11)
Abina 6, Ferfolja 5 (3); Strnad Zelen 8 (7), Vrček 5.

Ajdovke so z zmago proti neposrednim konkurentkam zagotovile najmanj drugo mesto po prvem delu tekmovanja v 1. ženski rokometni ligi. Ob odigrani tekmi več so se z 20 točkami na lestvici izenačile s Krimovkami. Na drugi strani imajo Celjanke ob tekmi več tri točke prednosti pred četrto Krko.

Mlinarke ničesar niso prepuščale naključju in že na začetku prevzele vajeti igre v svoje roke. Po sedmih minutah so povedle s 6:2, s prednostjo štirih golov pa odšle tudi na glavni odmor, četudi je razlika vmes znašala tudi že šest zadetkov. 

Po vrnitvi na igrišče se razmerje moči ni spremenilo. Gostiteljice so zanesljivo zadrževale razliko in zasluženo zmagale.

V dresu Mlinotesta Ajdovščine je bila s šestimi zadetki najuspešnejša Ana Abina, pet jih je dodala Teja Ferfolja. Za zasedbo Z’dežele je osemkrat zadela Anika Strnad Zelen.

Izjemne so bile tudi vratarke. Klara Hrovatič je ustavila 15 od 30 celjskih strelov, na drugi strani pa je Sara Meža obranila 4 od 10 poizkusov, Tajda Tripkovič pa 8 od 29.

 

Jan Zbogar, trener ŽRK Mlinotest Ajdovščina: “Mislim, da so se Mlinarke držale dogovora. Kar smo se dogovorili in delali čez teden, predvsem v obrambi. Po dolgem času se nam je na derbiju poklopilo, sam pa sem zelo zadovoljen z igro svojih varovank.”

Anika Strnad, rokometašica ŽRK Z’dežele: “V fazi obrambe smo igrale po načrtih, v napadu pa nam igra ni stekla tako, kot smo se dogovorile, Ajdovke pa naše napake hitro kaznujejo. Proti Krimu smo igrale dobro tekmo, tokrat pa nam žal ni šlo kot smo si želeli. V ponedeljek se podajamo v nov teden treningov. Prvenstvo je še dolgo in nič še ni odločeno.”

Komentarji