PREGLED DNEVA: Francozi v končnici strli Špance

Za nami je še en zanimiv dan. Nekaj dni nas še loči do finala Svetovnega prvenstva v rokometu 2023. Slovenija se je uvrstila med deset najboljših reprezentanc na svetu in se dobro pozicionirala za kvalifikacije za OI. Suvereno je premagala Črno Goro. Spremljali smo tekme nekaj reprezentanc, ki so z zmagami potrdile nastop v četrtfinalu.


Južna Koreja – Čile 26 : 33

Po izenačenju ob konca prvega dela tekma, so Čile odločno povedle in zaključile igro s suvereno zmago. S 6 točkami, so končale na vrhu svoje skupine. V sredo jih čaka boj za 25. mesto na Svetovnem prvenstvu proti Tuniziji. Južna Koreja se bo v nadaljevanju borila za 27. mesto. Najboljši strelec Južne Koreje je Kang (6), pri Čilah pa Er. Feuchtmann (9)

Savdska Arabija – Urugvaj 28 : 27

Z golom razlike je v tem boju zmagala Savdska Arabija in si priborila tekmo za 29. mesto na tem Svetovnem prvenstvu. Boj je bil ves čas izjemno izenačen. Tudi po prvem polčasu so Alžirci zaostajali le za en gol (15 : 14)Urugvaj se bo v sredo boril proti Alžiriji za 31. mesto. Največ uspešnih strelov na gol je za Savdsko Arabijo dal Al Salem (8), za Alžirijo pa Rubbo (11)

Kapverdski otoki : Madžarska 30 : 42

Madžarska je poskrbela za zmago z visokim vodstvom. V sredo bodo Madžari igrali v četrtfinalu. Nasprotnik še ni znan. Že po prvem času so Madžari vodili za 7 golov, razliko so v nadaljevanju le še zviševali. Najboljši strelec Otočanov je bil Landim (8), na strani Madžarov so iztopali Boka, Rosta in Bodo (7).

Črna Gora – Slovenija 23 : 31

Tudi naši fantje so prikazali kvalitetno igro in Črno Gorce ugnali z 8 goli prednosti. Slovenci so se s svojo zadnjo tekmo prvenstva prebili med deseterico najboljših in se prebili na kvalifikacije za OI, ki se bodo odvijale prihodnje leto. S Črno Gorci se bodo znova pomerili v marcu, ko se bodo skušali kvalificirati na Evropsko prvenstvo.  Vlah je s 6 zadetki nastrelal največ golov v celotnem srečanju, 5 jih je zadel Vujačić. Daljše poročilo si lahko preberete tukaj.

Iran – Poljska 22 : 26

Poljska je nadigrala Iran. V prvem polčasu so si ustvarili lepo prednost, ki so jo Iranci skušali znižati, vendar jim do konca tekme tega ni uspelo. Največ golov so zadeli Oraei, Sadeghi in Pietrasik (6)

Brazilija – Islandija 37 : 41

Islandci so suvereno premagali Brazilce. S 6 točkami so se uvrstili na 3. mesto v ekipi II. Največ golov sta zadela Doupoux (8) in Elisson (9).

Španija – Francija 26 : 28

Napeto je bilo med Španci in Francozi. O zmagovalcu smo lahko samo ugibali. Po izenačenem prvem polčasu (13 – 13), so Francozi v drugem delu boja nadvladali Špance. Najboljši strelec je bil Fernandez (7). Obe reprezentanci bomo v sredo spremljali v četrtfinalu, kjer še zaenkrat čakata na nasprotnika.

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

A post shared by IHF (@ihf.official)

 

Švedska – Portugalska 32 : 30

Švedi so s tesno zmago nadvladali Portugalce. Tudi Švedska se bo pomerila v četrtfinalu. Pettersson in Areia sta zadela največ golov (8).

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

A post shared by IHF (@ihf.official)

 

Komentarji