Slovenija boljša od Črne Gore in v igri za Olimpijske igre

Slovenci so na svoji zadnji tekmi drugega dela svetovnega prvenstva, ki poteka na Poljskem in Švedskem premagali Črno Goro in naredili lep korak proti kvalifikacijam za Olimpijske igre v Parizu. V kvalifikacije za OI 2024 namreč pelje prvih 10 mest tega svetovnega prvenstva. 


Slovenci so v prvem polčasu nedvomno pokazali, da so boljši nasprotnik. V vratih je odlično začel Urban Lesjak, ki je do konca prvega dela ustavil 10 od 17 strelov (59%). Slovenci so tekmo odprli z dvema zadetkoma Mačkovška in zadetkom Bombača. V četrti minuti so se na rezultatski tabeli pojavili še Črnogorci, ko je zadel Miloš Vujović. Sledilo je 10 odličnih slovenskih minut, ko so naši z dobro obrambo in vrhunskim Urbanom Lesjakom prišli do vodstva 2:9. Izbrana vrsta Uroša Zormana se je po prednosti 7 zadetkov nekoliko sprostila in spustila Črnogorce, da so napravili delni izid 4:1 (6:10). Kombinatorna igra v napadu je pripeljala naše fante do rezultata 8:15. Naš najboljši strelec prvega polčasa je bil Borut Mačkovšek s tremi zadetki. Svoje prve minute je občutil tudi Grega Krečič.

Drugi polčas je Lesjak začel z odlično obrambo.  Slovenci so tudi na današnji tekmi nadaljevali s svojo unikatno taktiko. V drugi polovici tekme je kot prvi do štirih zadetkov prišel Aleks Vlah. Največ nejevolje so selektorju Zormanu povzročali samostojni prehodi črnogorskih zunanjih igralcev preko našega centralnega bloka. Z izjemno predstavo je v drugem polčasu nadaljeval Vlah, ki je s preigravanji in asistencami povzročal največ preglavic črnogorski obrambi. Po treh četrtinah tekme so naši fantje še vedno držali prednost 7 zadetkov (15:22). Tempo tekme se je nekoliko umiril, rezultat pa je vseskozi kazal igro gol za gol. Najvišji nivo je pri Slovencih še vedno držal Urban Lesjak. V zadnjih desetih minutah tekme so naši naredili še nekaj lepih viškov za desno krilo, ki jih je dobro realiziral edini desnokrilni igralec Domen Novak. Slovenija je tekmo sklenila z rezultatom 23:31.

Naziv igralca tekme je zasluženo prejel Urban Lesjak.

Risto Vujović 5; Aleks Vlah 6, Domen Novak 5

Slovenci se bodo z današnjimi nasprotniki srečali še 8.3. v Črni Gori in 11.3. v Sloveniji, ko se bodo nadaljevale kvalifikacije za evropsko prvenstvo. 

Komentarji