Krimovke visoko premagale Čehinje

Na današnji tekmi Lige prvakinj so se slovenske prvakinje pomerile s češkim Banik Mostom. RK Krim je trenutno na sedmem mestu skupine A v najelitnejši rokometni ligi, točko več ima francoski Brest.


Ekipi sta začeli rezultatsko zelo izenačeno. Pri Čehinjah je na začetku odlično igrala Charlotte Cholevova, ki je v prvih desetih minutah dosegla 5 zadetkov. A kaj kmalu sta razliko začela povečevati dobra obramba Krimovk in razpoložena Barbara Arenhart, ki je v prvi polovici srečanja zbrala slab ducat obramb. V napadu je dobra pretočnost žoge pri slovenskih prvakinjah privedla do vpisa vseh igralk med strelke. Šestkrat sta češko mrežo zatresli Jovanka Radičević in Daria Dmitrieva. Odlično je svoje razigravala Tjaša Stanko, ki je tudi sama zadela tri atraktivne zadetke. Domačinke so v 15. minuti vodile z rezultatom 12:8, na polčas pa so se odpravile z ogromno razliko 13 golov (24:11).   

Drugi polčas so izbranke Dragana Adžića začele v slogu prvega polčasa. V vratih je delo nadaljevala Jovana Risović. V drugi polovici je nekaj dobrih obramb zbrala tudi gostujoča vratarka Dominika Mullnerova, a za preobrat je tudi to bilo premalo. Zunanje igralke so še naprej uspešno dostavljale žogo do Ljepoje in Klemenčičeve in do druge minute odmora v 48. minuti na zahtevo Ondreja Vaclaveka zadržale prednost 13 zadetkov (36:23).  Ekipi Banik Mosta je največ zadetkov uspelo zabiti preko krožne napadalke, ki so jo naše igralke slabše pokrivale. V zadnjih 5 minut srečanja sta ekipi vstopili z rezultatom 41:28. Krimovke so vseskozi svoje zadetke dosegale razmeroma z lahkoto, Čehinje pa so se za svoje zadetke morale precej bolj potruditi. Tekma se je zaključila z visoko zmago slovenskih prvakinj 42:31. 

Jovanka Radičević 9, Daria Dmitrieva 9; Charlotte Cholevova 9

Komentarji