O slovenski REVOLUCIONARNI taktiki

Na tekmi proti Poljakom je Slovenija pokazala rokometnemu svetu nekaj novega. Ko so imeli Poljaki igralca manj, se je selektor Uroš Zorman odločil, da bo eden od Slovencev (krožni napadalec) ostal na svoji polovici igrišča. Čemu to?


Naša izbrana vrsta je dobro znana po odličnih zunanjih, ki svojo kvaliteto kažejo predvsem v igri 1 na 1. Igralci kot so Ovniček, Vlah, Zarabec, Skube, Bezjak, Janc, Makuc, Bombač, še in še bi lahko tu naštevali…navsezadnje tudi Uroš Zorman (ko je še igral) so sposobni sezuti nasprotnika iz čevljev, če je le dovolj manevrskega prostora. Še preden pride do preigravanja, pa je možnost tudi viška, saj gre za res hitre fante z odličnim timingom (podaja naprej ob vezanju dveh igralcev nase). 

Ob igralcu več se napadalci sprostijo z mislijo “bomo že nekako, saj nas je več”, obramba pa ravno takrat še bolj “grize”. 

Ob umiku krožnega napadalca se je v poljski obrambi prikazala velika luknja, katero so naši fantje s pridom izkoriščali. Učinek te akcije je bil namreč 100%! 

To torej deluje, ko ti nasproti stojijo veliki, težki in počasnejši branilci, ki ne morajo slediti našemu “brzovlaku”. Bodo naši fantje to poskusili tudi proti Francozom? Bodo to sedaj poizkusili še drugi, ki imajo podobne sisteme igre kot Slovenija? Čas bo povedal svoje. 

Nekaj pa je gotovo. Selektor in njegovi pomočniki so Poljake presenetili. No ja, niso presenetili le njih. Šokirali so celotno rokometno sfero. 

Selektor, preostanek strokovnega štaba in vsi branilci slovenske zastave… Kapa dol!!

Kaj si o tej akciji misli bivši slovenski reprezentant Ivan Simonović pa preverite tukaj.

 

FOTO: RZS

Komentarji