Slovenci morali priznati premoč Francozom in se zadovoljiti z 2. mestom v skupini B

V skupini B sta se za zmagovalca skupine udarila Slovenija in Francija. Francozi so izkoristili številne izgubljene žoge Slovenije in se veselili še tretje zmage na tem prvenstvu.


Slovenija : Francija 31:35 (14:16)
Vlah 9, Bombač 5; Remili in Mahe 7

Francozi, ki so igrali brez Dike Mema, so tekmo pričeli z uspešno zaključenim napadom, Slovenci pa so nato morali ves čas loviti minimalni zaostanek. V 8. minuti je Dean Bombač izid iz sedemmetrovke poravnal na 4:4. To je bila že tretja najstrožja kazen v korist Slovenije.

V 11. minuti so Francozi prvič povedli za 2 zadetka (4:6). Precej preglavic je slovenski obrambi povzročal Nedim Remili, v vrstah Slovenije pa je bil v napadu najbolj razigran Aleks Vlah. Selektor Uroš Zorman je tudi na tej tekmi vztrajal z revolucionarno taktično zamislijo pri igri z igralcem več.

Po 20 minutah igre so Slovenci zaostajali za 3 zadetke (9:12). Kljub nekaterim odličnim obrambah Urbana Lesjaka so se rokometaši Francije 7 minut pred iztekom prvega dela igre odlepili na 5 golov prednosti (10:15).

Ekipi sta na odmor odšli z rezultatom 14:16 v korist Francije. V drug polčas so Slovenci krenili nekako v krču, močno pa se je poznala tudi odsotnost poškodovanega Boruta Mačkovška, ki je eden ključnih igralcev v fazi obrambe. V 37. minuti so si Francozi priigrali prednost 6 zadetkov (16:22), iz razdalje je bil izredno nevaren Kentin Mahe.

V zadnjih 10 minut so varovanci Zormana vstopili z zaostankom 6 golov (24:30). V zaključku tekme so naši fantje uspeli nekoliko zmanjšati razliko, a preobrata jim ni uspelo spisati. Svoje so prispevale izgubljene žoge v napadu, ki so jih zbrali kar 13. Končni izid je znašal 31:35, naziv igralca tekme pa je pripadel Remiliju.

Foto: IHF

Komentarji