Bombač: ”V obrambi jim nismo dorasli”

Izjave iz slovenskega tabora po porazu z Francozi. 


Uroš Zorman, selektor Slovenije: “Vedno, ko smo se približali, smo naredili tudi kakšno neumnost, kar so Francozi takoj kaznovali. Kljub porazu sem zadovoljen s predstavo svojih varovancev, proti zadnjim olimpijskim prvakom in šestkratnim svetovnim prvakom niso popustili do konca tekme, vseskozi so se borili po svojih najboljših močeh. Mogoče je danes manjkala energija s tekme proti Poljakom, tedaj je bilo v njihovi igri videti veliko več kljubovanja kot na današnji tekmi proti Francozom.”

Dean Bombač, reprezentant Slovenije: “Francozi so pokazali svojo kakovost. V obrambi jim nismo bili dorasli, poznala se je odsotnost Boruta Mačkovška. Prejeli smo kar 35 golov, veseli nas lahko le dejstvo, da smo dosegli 31 zadetkov na granitno obrambo tekmecev, od tega le enega ali dva iz nasprotnega napada. V Krakov gremo vse tri tekme ‘na glavo’, verjamem, da nam bo uspelo.”

Jože Baznik, vratar Slovenije: “Francozi so kaznovali vsako našo napako. Celotno tekmo smo jih lovili, nekajkrat se jim približali na tri gole zaostanka, vse to pa nas je močno utrudilo. V naši igri je bilo premalo discipline, to so Francozi znali kaznovati.”

Aleks Vlah, reprezentant Slovenije: “Francozi so nas dobili na izkušnje, mi jih imamo precej manj od olimpijskih, svetovnih in evropskih prvakov. Dokazali so svojo kakovost, v prelomnih trenutkih so zaigrali najbolje in si priigrali razliko, ki jo proti tako kakovostnim tekmecem enostavno nismo mogli nadoknaditi.”

Komentarji