Aktualne evropske prvakinje brez težav odpravile Slovenijo

Po porazu z Dansko je slovensko žensko reprezentanco nocoj čakala izredno težka naloga proti Franciji. Francozinje so pred dvema letoma na domačem terenu osvojile naslov evropskih prvakinj in čeprav tokrat igrajo v precej spremenjeni zasedbi, so branilke naslova še kako nevarne. To so na tekmi proti Sloveniji tudi dokazale, saj našim niso dopustile veliko možnosti in slavile s 17-27.


Prvi polčas so z uvodnim vodstvom odprle Slovenke, potem ko je bila po podaji Nine Zulić uspešna Maja Svetik. To označuje tudi zadnji trenutek, ko so bile Slovenke v rezultatski prednosti. Sledili so namreč trije zaporedni goli Francije, natančne so bile Deunova, Ugolinova in Minkova. Delni izid aktualnih prvakinj je prekinila Ana Gros (2-3), a kaj ko je nato sledil še daljši strelski mrk Slovenije. Francozinje so prišle do delnega izida 0-6 in tako povedle z 2-9. Do prvega odmora je Slovenijo v igri držala predvsem Barbara Lazović, ki je pred polčasom dosegla tri zaporedne gole, kljub temu pa so si Francozinje po prvih tridesetih minutah priigrale visoko prednost (6-12).

V drugem polčasu so Francozinje ponovno narekovale tempo. Slovenske so se z zadetkoma Zulićove in Stankove sicer približale na 10-15, a moči za kaj več ni bilo. Prednost nasprotnic se je znova pričela povečevati in, ko je po desetih minutah drugega polčasa trikrat zapored zadela še Alexandra Lacrabere, so Francozinje prebile mejo desetih točk razlike (12-22). Preostanek tekme je bil od te točke dalje le še regularnost. Končni rezultat je znašal 17-27, majhno število slovenskih golov pa gre pripisati predvsem granitni obrambi Francozinj.

Slovenke v torek čaka še tekma proti Črni Gori.

 

Foto: Anze Malovrh / kolektiff

Komentarji