Celje suvereno do desete zaporedne zmage

Celjani so še enkrat več gladko opravili s svojim tekmecem in v ligi NLB ostajajo neporaženi. Tokrat so bili v domači dvorani Zlatorog z 29:24 močnejši od Maribora. 


Celje je že v uvodnih minutah vzpostavilo dominanco na domačem parketu. Povedli so s 5:0, Maribor je svoj prvi zadetek dosegel v deveti minuti. Toda Štajerci so prek uspešnih protinapadov in boljše organizacije v napadu le zrežirali serijo petih zadetkov ter v 14. minuti izenačili na 6:6. Celjane je v vnovično vodstvo po lepi podaji na desno krilo vrnil Kristjan Horžen, po hitrem postopku pa sta za 9:6 zadela še Tilen Kodrin in Tim Cokan. Domačim je kliknilo še v obrambi in kmalu so znova vodili za pet. Če Mariborčani ne bi imeli v vratih razpoloženega veterana Gregorja Lorgerja,bi bila razlika ob polčasu še večja (17:10).

S štirimi zaporednimi obrambami se je v nadaljevanju znova izkazal Lorger, gostje pa so znižali na 17:13.  Toda s konsistenco v napadu Maribor svojemu vratarju ni poplačal. Celjani vseh priložnosti tudi niso zapravili in v 45. minuti po golu Verona Načinovića povedli za 8 (23:15). Scenarij se do konca srečanja ni pretirano spremenil, Pivovarji pa so dosegli še deseto zaporedno zmago v državnem prvenstvu, ter se še bolj zasidrali na vrhu lestvice.

 

Foto: RK Celje Pivovarna Laško

 

Komentarji