Alem Toskić: “Borili smo se kot levi, si pomagali v vseh segmentih igre in to je bil ključ do zmage”

Celjski rokometaši so si včeraj z odlično igro priigrali prvi dve točki v EHF Ligi prvakov. V domačem Zlatorogu so z rezultatom 38:36 premagali nemški Kiel. Kaj sta po tekmi povedala trener Alem Toskić in odlično razpoloženi vratar Gal Gaberšek, pa si lahko preberete v nadaljevanju. 


IZJAVI PO TEKMI: 

Alem Toskić, trener RK Celje Pivovarna Laško: “Za nas je to preprosto fantastičen rezultat, ki smo si ga vsi skupaj zelo želeli. Igrali smo proti eni najboljših ekip v Evropi, a se izziva nismo ustrašili in v dvoboj šli zelo pogumno. Ekipi sem pred tekmo rekel, da lahko, če damo vse od sebe, pridemo v situacijo, ki bi nam omogočila izzvati Kiel za zmago. Borili smo se kot levi, si pomagali v vseh segmentih igre in to je bil ključ do zmage. Vedeli smo, da smo hitrejša ekipa, kar smo s hitro igro želeli izkoristiti. Ob tem pa smo tudi vedeli, da bo treba vseh šestdeset minut trdo garati v obrambi. To nam je tudi uspelo, hkrati smo bili še zelo učinkoviti v napadu in zasluženo se veselimo dveh točk. Resnično sem ponosen na mojo ekipo in vsem iskreno čestitam za prikazano na parketu. To je tisti pravi pristop, ki si ga želimo na vsaki tekmi – borbenost, timsko delo in boj do zadnjih atomov moči. Če vse to združimo skupaj in ob tem dodamo še naše zveste navijače, je v Zlatorogu možno prav vse.” 

Gal Gaberšek, vratar RK Celje Pivovarna Laško: “Že od prve sekunde, ko smo stopili na parket Zlatoroga, smo verjeli, da lahko presenetimo. Zelo smo se borili, igrali drug za drugega in s fantastično podporo naših navijačev nam je uspelo premagati eno najboljših evropskih ekip. Za nas je to fantastičen rezultat, res smo veseli in ponosni, da smo vknjižili dve točki. Bili smo čvrsti v obrambi, odlično smo izkoriščali situacije v napadu, kjer nas je krasila učinkovita igra. Vemo, da ni lahko doseči toliko golov proti izjemno kakovostnemu Kielu, zato smo na doseženo lahko še toliko bolj ponosni.”

Celotno poročilo po tekmi si lahko preberete na povezavi: Odlična predstava Celjanov pred domačimi navijači!.

 

Komentarji