Alem Toskić: “GOG je ena izmed dveh najbolj kvalitetnih ekip v tem tekmovanju”

Nocoj prva evropska tekma čaka tudi rokometaše RK Celje Pivovarna Laško. Nasprotnik pa vse prej kot lahek. V sklopu prvega krogu kvalifikacij za EHF evropsko ligo v Celju namreč gostuje Danski GOG. Ekipi Celja in GOGa sta se enkrat že pomerili. V sezoni 2007/2008 so bili v drugem delu lige prvakov na dveh tekmah boljši Danci. Tekma na Danskem se je končala z rezultatom 34:33, medtem ko, na tekmi v Celju nismo videli zmagovalca (30:30). A tokrat je vse drugače kot pred 14 let. Za začetek sezone zagotovo izjemno težak nasprotnik, saj Celjani razen pripravljalnih tekem niso odigrali še nobene resne tekme. A nič drugače ni z Danci. Tako lahko v uvodnih minutah pričakujemo tekmo z veliko tipanja in iskanja neznank pri nasprotniku. 


Alem Toskić, trener Celja Pivovarne Laško: “GOG je ena izmed dveh najbolj kvalitetnih ekip v tem tekmovanju, ki ga v tej fazi igramo. Gotovo si nismo želeli njih ali Rhein Neckar Lowena, a žreb je določil drugače. Gre za odlično, izkušeno ekipo, ki je sestavljena iz številnih reprezentantov. V svojih vrstah imajo tudi MVP minulih iger, tu so Švedi, Norvežani, Islandci, imajo odlične mlade igralce in imajo visoka pričakovanja. V načrtu imajo zaigrati na zaključnem turnirju tega tekmovanja, a mi imamo svoje cilje. Na dveh tekmah bomo dali vse od sebe in videli kaj to pomeni, namreč tudi njih je težko oceniti, saj še niso igrali nobenih uradnih tekem. Dobro se pripravljamo, fantje res dajejo vse od sebe na treningih in prepričan sem, da bo tako tudi v soboto na tekmi v Zlatorogu.”

Aleks Vlah: “Za začetek sezone in prvo tekmovalno tekmo, bo to res zahteven uvod. Danci so težak tekmec, a dobro se pripravljamo nanje. Seveda je z obeh strani kar nekaj neznank, ki jih bomo oboji spoznavali šele na igrišču, a verjamem, da bomo mi bolje pripravljeni nanje ter uspešno začeli sezono. Najbolj pomembna bo želja, igra na nož, pomembni bodo tudi naši navijači. Dolgo so bile tribune prazne, zato si vsi želimo podpore, ki je tu v Zlatorogu lahko izjemna. Verjamem v odlično tekmo z veliko tempa, v kateri bomo lahko vsi uživali in se na koncu skupaj z nami veselili.”

FOTO: RK Celje Pivovarna Laško

Komentarji