Velika zmaga Trima ob uvodu v sezono

Rokometaši Trima iz Trebnjega so dočakali uvod v sezono 2021/2022, njihova prva tekma pa je bila odigrana na evropskem rokometnem odru. V domači dvorani so Trebanjci namreč gostili danski TTH Holstebro, ki je bil nasprotnik Trima v sklopu 1. kroga kvalifikacij za Ligo EHF. Slovenci so prepričljivo dobili prvo tekmo z 31-25 in si tako priigrali lepo prednost pred povratnim obračunom.


V tekmo je nekoliko bolje krenil Holstebro, ki si je uvodoma priigral manjšo prednost. V 7. minuti je tako Porsholdt zadel za 2-5. Sledila sta zaporedna zadetka Oncheva in Radojkovića, a Danci so se znova nekoliko odlepili in pobegnili na 4-8. To je bila tudi najvišja prednost gostov v prvem polčasu, sledile pa so minute, ko je Trimo poskušal izničiti vodstvo Holstebra. To jim je uspelo prav ob koncu polčasa, ko so izid z zadetkom Potočnika vendarle poravnali na 13-13, nato pa sta sledila še zadetka Horvata in Markussena in izid polčasa je bil 14-14.

V drugem polčasu smo spremljali drugačno zgodbo kot v prvem delu tekme. Sedaj so bili Trebanjci tisti, ki so krenili udarno, narekovali tempo in si do 38. minute priigrali prednost štirih golov (19-15). Začetni naskok Trima je bil dovoljšen, da so prednost zadržali prav do konca tekme. Holstebro se je gostiteljem še najbolj približal pri 19-17, sicer pa do Slovenci držali 4 ali 5 zadetkov naskoka. Končni izid (31-25) je v zadnji minuti postavil Radojković.

Gašper Horvat in Mihajlo Radojković sta bila z naskokom najboljša strelca Trima z vsak po osmimi goli.

Komentarji