Alem Toskić: “Mi se v Nemčijo nikakor nismo odpravili z belo zastavo”

Pred rokometaši RK Celje Pivovarna Laško je zadnje gostovanje v skupinskem delu lige prvakov. Odšli so na sever Nemčije kjer jih jutri čaka obračun z zasedbo THW Kiel. Izjemno pomembna tekma za Celjane, kar se tiče boja za uvrstitev v osmino finala. Upe po napredovanju namreč prinaša zgolj jutrišnja zmaga. Rokometaši Celja so na letošnji prvi medsebojni tekmi Nemce presenetili in v Zlatorogu slavili z 38:36.


Alem Toskić, trener RK Celje Pivovarna Laško:
Pred nami je zelo zahtevno gostovanje. Nasproti nam bo stala vrhunska ekipa z velikimi cilji. Kiel je v preteklosti nanizal že veliko trofej in tudi v letošnji sezoni meri visoko. Mi se v Nemčijo nikakor nismo odpravili z belo zastavo. Vsi smo zdravi in pripravljeni na jutrišnji obračun, da ga odigramo po najboljših močeh.”

Žiga Mlakar, rokometaš RK Celje Pivovarna Laško:
“Pred nami je izjemno težka tekma. Kiel nas bo zagotovo pričakal maksimalno zavzeto, saj so zdaj vsi videli, da kako dobro smo odigrali zadnji dve tekmi. Sprva smo zmagali na gostovanju v Nantesu, zatem pa nam je malce zmanjkalo, da bi premagali še Barcelono. Mi moramo naredi vse, da od prve do zadnje sekunde tekme v Nemčiji odigramo karseda najbolje.”

Srečanje v Kielu se bo pričelo ob 18:45.

FOTO: RK Celje Pivovarna Laško

Komentarji