Ribničani do zmage v Kopru

Danes sta se v Areni Bonifika v Kopru pomerila domači RD Koper in gostje Riko Ribnica. Gledali smo trdno tekmo, domačini pa so bili na koncu prekratki. Ribničani so prišli do zaslužene zmage z rezultatom 28-31.


Ribničani so si že v začetnih 10. minutah priigrali prednost z rezultatom 6-3. Borbeni domačini se niso dali in rezultat že v naslednjih štirih minutah izenačili. V 19. minuti so domačini tudi povedli z 9-8. Do konca prvega polčasa so Ribničani spet prevzeli pobudo in z zadetkom Janeza Gruma na polčas odšli s prednostjo 14-16.

V drugem polčasu so Ribničani kontrolirali tekmo, domačinom pa se ni uspelo preveč približati. V 48. minuti so gostje povedli že z 5 zadetki prednosti po zadetku Leona Ljevarja. Jasno je bilo, da izkušeni Ribničani prednosti ne bodo zapravili in prišli so do zmage z rezultatom 28-31.

Za domačine je 9 zadetkov dosegel razpoloženi Matevž Žagar, 6 jih je dodal Andraž Kete, 5 pa Adam Bratković. Pri Ribnici sta po 8 zadetkov dosegla Ivan Laljek in Leon Ljevar. Brin Cimerman je bil uspešen petkrat. Ribničani v soboto gostijo Slovan, Koper pa odhaja na gostovanje v Maribor.

FOTO: RD Koper

Komentarji