Ana Gros: “Največji cilj v karieri ostaja isti”

Ana Gros je minuli vikend sklenila letošnjo sezono. Po osvojitvi dvojčka v domačem pokalu in državnem prvenstvu je Ana Gros s francoskim Brestom osvojila drugo mesto v EHF DELO Ligi prvakinj. Za kapetanko slovenske reprezentance je odlična sezona, saj je bila tudi najboljša strelka v Ligi prvakinj.


“Za mano in mojo ekipo Brest Bretagne Handball je izjemna sezona. Zelo sem vesela, da sem bila s 135 goli razglašena tudi za najboljšo strelko v letošnji ligi prvakinj,” je povedala Ana Gros, ena najboljših rokometašic na svetu in obenem tudi kapetanka slovenske reprezentance.

V letošnji sezoni ji je uspelo osvojiti skoraj vse, kar se osvojiti da. Bila je proglašena za najboljšo igralko francoskega rokometnega prvenstva, s klubom Brest Bretagne Handball so osvojile tako francoski pokal kot tudi francosko državno prvenstvo. To je za ekipo Brest Bretagne Handball sploh prvi naslov francoskega prvaka v zgodovini kluba.

S soigralkami so nastopile tudi na zaključnem turnirju četverice najboljših ekip v Evropi. Na prvi tekmi so po streljanju sedemmetrovk premagale madžarski Györ in se uvrstile v finale, v katerem jih je čakala ekipa Kristiansanda. Morale so priznati premoč norveškemu Vipersu, vseeno pa so osvojile končno drugo mesto, kar je velik uspeh za francosko ekipo.
“Letos smo z ekipo res dosegli veliko, čeprav sem si zelo želela osvojiti tudi naslov lige prvakinj, kar je in ostaja še vedno moj največji cilj v karieri. Zato z optimizmom zrem v prihodnost in bom še naprej trdo trenirala, da bi mi enkrat to tudi uspelo,” je povedala Ana Gros, ki bo v prihodnji sezoni oblekla dres ruskega CSKA-ja.

FOTO: Brest Bretagne Handball Facebook

Komentarji