Bomo nocoj dobili še drugega potnika v ligo NLB?

Medtem ko so prvoligaši minuli vikend že zaključili s tekmovanjem v letošnji sezoni, bo danes na sporedu tretji krog končnice za prvaka v 1. B ligi. Danes lahko dobimo tudi zadnjega potnika, ki bo v naslednji sezoni igral v elitni ligi NLB.


Tretji krog bosta ob 18:30 otvorila Šmartno in Krško. Rokometaši Šmartnega, ki so si že zagotovili napredovanje v ligo NLB, bodo tako danes precej manj obremenjeni od Krčanov, ki še vedno lovijo drugo mesto v 1. B ligi. Krško je v minulem krogu z veliko težavami slavilo na posavskem derbiju proti Brežicam, zdaj pa se “zeleni” odpravljajo na izjemno težko gostovanje v Šmartno pri Litiji, k prvouvrščeni ekipi lige.

Ob 19:30 bo odigrana tekma med Brežicami in RK SVIŠ Ivančna Gorica. Ob morebitni zmagi SVIŠ-a in porazu Krškega v Šmartnem, bi si rokometaši SVIŠ-a tudi teoretično zagotovili napredovanje v najelitnejše slovensko rokometno tekmovanje. Ob porazu SVIŠA-a in zmage Krškega bi se stvari še močno zakomplicirale, a je SVIŠ na zadnji tekmi v Dolanki prikazal, da je v odlični formi.

Rokometaši RK DOL TKI Hrastnik bodo nocoj odigrali zadnjo domačo tekmo v letošnji sezoni. V dvorano Dolanko prihaja Mokerc-KIG, ki trenutno zaseda 4. mesto na lestvici v končnici za prvaka 1. B lige. Ob zmagi Dola nad Igom in poraza Brežic proti SVIŠ-u, bi Zasavci s 15 točkami zasedli četrto mesto, kar bi bil ob vseh poškodbah in težavah v letošnji sezoni vrhunski rezultat.

KONČNICA ZA PRVAKA 1. B LIGE, 3. KROG

Petek, 2. junij, ob 18:30
RD HERZ ŠMARTNO – RK KRŠKO

ob 19:30
RK BREŽICE – RK SVIŠ IVANČNA GORICA

RK DOL TKI HRASTNIK – ŠD MOKERC-KIG

FOTO: RK Sviš Ivančna Gorica

Komentarji