Ana Gros: “Nikakor nimamo sreče z žrebi”

Slovenska ženska rokometna reprezentanca je dobila tekmice na svojem sedmem evropskem prvenstvu, ki ga bosta med 3. in 20. decembrom letos gostili Danska in Norveška. Ples kroglic je izbranke selektorja Uroša Bregarja uvodoma poslal v danski Herning, kjer se bodo v skupini A borile z Dansko, Francijo in Črno goro.


Kapetanka reprezentance je komentirala žreb za EP 2020: “Na zadnjih žrebih nekako resnično nimamo sreče. Lahko rečem, da je naša skupina evropskega prvenstva najtežja, čakajo nas same zahtevne tekmice. Čaka nas Francija, s katero se srečamo skorajda na vsakem prvenstvu, tudi Črna gora je bila naša tekmica na zadnjem Euru. Danska je dobro poznana. Je sogostiteljica tega evropskega prvenstva, tako da bomo tudi tokrat v prvem delu igrale proti domačinkam.”

“Ne glede na to smo mi že večkrat dokazali, da se nikogar ne bojimo in lahko z dobro pripravo, pravo osredotočenostjo in željo konkuriramo vsaki reprezentanci. Decembra ne bo nič drugače, znova bomo skušali pripraviti kakšno presenečenje. Morda se nam uspe prebiti v drugi del, a naloga bo vse prej kot lahka,” dodaja Grosova.

Komentarji