Bregar: “Žreb nam je namenil zahtevne tekmice”

Slovenska ženska rokometna reprezentanca je dobila svoje nasprotnike na svojem sedmem evropskem prvenstvu. Slovenke bodo na prvenstvu, ki bo potekalo med 3. in 20. decembrom na Danskem in Norveškem, prvi del prvenstva zaigrale v danskem Herningu, kjer bodo v skupini A zaigrale proti Franciji, domači Danski in Črni gori.


“Žreb nam je namenil zahtevne tekmice. S Francijo smo igrali že na zadnjih velikih tekmovanjih. Gre za eno najbolj organiziranih in rokometno bogatih izbranih vrst na svetu. Na lanskoletnem svetovnem prvenstvu si je privoščila rahel spodrsljaj, a je verjetno ta tudi delna posledica pomladitve ekipe. Danska, s katero se bomo v Herningu pomerili v uvodnem krogu, iz leta v leto dviga raven svoje igre. Nedavno je menjala selektorja. Precej njegovih izbrank je mlajših, a v močnejših klubih igrajo vidne vloge. Tudi danska liga je zelo kakovostna,” je žreb komentiral selektor reprezentance Uroš Bregar.

“Tudi Črnogorke so že naše stare znanke, saj smo se z njimi merili na zadnjem evropskem prvenstvu. Še vedno imajo možnosti, da se prebijejo tudi na olimpijske igre. Ne glede na imenitne tekmice bomo naredili vse, da se na evropskem prvenstvu predstavimo z našo dobro igro, ki nas krasi v zadnjih nekaj letih. Obenem sem zelo vesel, da bomo z reprezentanco nastopili že na petem zaporednem velikem tekmovanju,” dodaja Bregar.

ŽENSKI EP 2020 (DANSKA IN NORVEŠKA)
PRVI DEL, SKUPINA A (Danska, Herning):
 

1. krog, 4./5. december 2020:
DANSKA : SLOVENIJA

 
2. krog, 6./7. december 2020:
SLOVENIJA : FRANCIJA
 
3. krog, 8./9. december 2020:
ČRNA GORA : SLOVENIJA
 
Komentarji