Ana Gros z Brestom na Final4

Na povratni četrtfinalni tekmi lige prvakinj med francoskima ekipa Bresta in Metza ni bilo zmagovalk. Tekma se je končala z rezultatom 26:26. A zaradi zmage na prvi tekmi (34:24) so se uvrstitve na Final4 s skupnim izidom 60:50, veselile rokometašice Bresta z našo Ano Gros. Grosova je na povratni tekmi dosegle štiri zadetke, medtem ko je Tjaša Stanko za Metz prispevala dva gola.


Za ekipo Bresta bo to prvi Final4 v klubski zgodovini. Na povratni tekmi so igralke Bresta z izjemo uvodnih minut nadzorovale potek prvega polčasa. Njihova najvišja prednost v prvem polčasu je znašala štiri zadetke. Na odmor pa so odšle s prednost treh golov (14:17). Rokometašice Metza so se na začetku drugega polčasa hitro približale na le še zadetek zaostanka. A rokometašice Bresta so si znova priigrale prednost treh golov. V zaključku srečanja pa so igralke Metza z delnimi izidom 5:0 povedle z 25:23 in zdelo se je že, da bodo povratno tekmo pripeljali sebi v korist. A je najboljša francoska ženska ekipa v samem zaključku srečanja rezultat izenačila na 26:26 in tako se je tekma končala brez zmagovalk.

Ana Gros je z včerajšnjimi štirimi zadetki le še potrdila, da je najboljša strelka lige prvakinj v letošnji sezoni, saj je že pri 119 zadetkih. Tjaša Stanko ima v ligi prvakinj na svojem računu 45 golov.

METZ : BREST  26:26 (14:17)
Prva tekma 24:34; Skupni izid 50:60

FOTO: Brest Bretagne Handball

Komentarji