Ana Gros zapušča Brest in se seli v…

Kapetanka slovenske ženske reprezentance Ana Gros po osmih sezonah igranja v Franciji zapušča francoski klub Brest. Grosova se bo prvič v karieri preizkusila v Rusiji, pridružila se bo ruskemu CSKA-ju iz Moskve. Trenutno najboljša strelka v Ligi prvakinj (72 golov) se bo ruskemu klubu pridružila ob koncu letošnje sezone.


 Slovenska reprezentantka je svojo profesionalno kariero pričela v ljubljanski Olimpiji v sezoni 2008/2009. Leto kasneje se je Ljubljančanka preselila k najboljšemu slovenskemu ženskemu klubu Krim Mercator in v njeni prvi sezoni pri Krimu osvojila naslov državnih in pokalnih prvakinj.

Po sezoni 2009/2010 se je Grosova prvič preizkusila v tujini, ko je oblekla dres madžarskega Györi Audi ETO KC. Na Madžarskem je preživela dve sezoni in prav tako osvojila naslov državnega in pokalnega prvaka.

Naslednji korak v bogati karieri Slovenke je bil nemški Thuringer, kjer je preživela tri sezone. V sezoni 2013/2014 se je Grosova preselila v Francijo, kjer se je najbolj uveljavila tudi v Ligi prvakinj. Od sezone 2013/2014 je igrala za francoski Metz, nato pa je po petih letih v Metzu prestopila v Brest.

Po uspešnem nastopanju v francoski ligi in Ligi prvakinj se je slovenska reprezentantka odločila, da je po 8 letih igranja v Franciji čas za nov izziv. Ana Gros se bo tako ob koncu letošnje sezone preselila k ruski CSKA Moskvi.

Grosova je proti CSKA-ju igrala prav v zadnjem krogu Lige prvakinj in z Brestom morala priznati premoč Rusinjam, ki so zmagale z 25:24. Ruski CSKA že leta uspešno nastopa v Ligi prvakinj, v ruskem prvenstvu pa se nahaja na trenutnem 5. mestu, v lanski sezoni pa je osvojil tretje mesto v ruski Super ligi.

FOTO: HBC Brest FB

Komentarji