Arpad Šterbik končal svojo bogato kariero

Koronavirus je prisilil Arpada Šterbika, da predčasno konča kariero. 41- letni Šterbik velja za enega izmed najboljših vratarjev vseh časov.


Arpad Šterbik je srbski vratar madžarskega rodu član Veszprema. Šterbik bi kariero tako ali tako moral končati po koncu letošnje sezone. A zaradi pandemije koronavirusa vse kaže, da je bila tekma proti Tatabanyi 10. marca že zadnja v njegovi bogati in izjemni karieri. Malo za tem so bila namreč vsa tekmovanja prekinjena.

“Žal mi je, da ne bom mogel odigrati še enega zaključnega turnirja Lige prvakov in napasti evropskega naslova,” je povedal Šterbik, ki bi moral v osmini finala lige prvakov igrati proti Poljski ekipi Wisla Plock. Če se bodo tekme lige prvakov sploh odigrale bodo le te odigrane na začetku junija, kar pa je za izkušenega Šterbika očitno že prepozno.

KARIERA ARPADA ŠTERBIKA

Arpad Šterbik je svojo kariero začel pri srbski ekipi RK Jugović. Leta 2001 je prvič oblekel dres Veszprema. Tam je preživel vse do leta 2004. Nato pa se je začela njegova odisejeda po Španija, kjer je oblekel dres vseh največjih španskih rokometnih klubov. V Španiji je igral deset let. Od leta 2004 do leta 2011 je nosil dres Ciudad Reala. V sezoni 2011/2012 je nato branil gol Atletico Madrida, od leta 2012 do leta 2014 pa je nastopal še za Barcelono. Leta 2014 se je preselil k makedonskemu velikanu Vardarju, leta 2018 pa se je vrnil v Veszprem.

Arpad Šterbik se lahko pohvali s tem, da je štirikrat osvojil tudi ligo prvakov. V letih 2006, 2008 in 2009 mu je to uspelo s Ciudad Realom, leta 2017 pa z Vardarjem.

V reprezentančni karieri je igral za Jugoslavijo in Španijo. Z Jugoslavijo je na svetovnih prvenstvih leta 1999 v Egiptu in leta 2001 v Franciji osvojil bronasto medaljo. S Španijo je osvojili naslov svetovnega prvaka leta 2013 na domačem parketu, dve leti prej je na Švedskem osvojil bronasto medaljo. S Španijo pa je bil uspešen tudi na evropskih prvenstvih. Leta 2018 je na Hrvaškem postal evropski prvak, dve leti prej na Poljskem pa evropski podprvak.

Foto: Jure Eržen/EHF

Komentarji