Naslednje leto bo Szeged slovenski

Sodelovanje z madžarskim prvoligašem MOL Pick Szegedom, ki nastopa tudi v elitni Ligi prvakov, je podaljšal še tretji slovenski reprezentant. Po Deanu Bombaču in Mateju Gabru se je za ta korak odločil tudi Mario Šoštarić. Desnokrilni rokometaš njegov dres nosil vsaj do poletja 2023. Slovensko kolonijo pri madžarskih podprvakih bo v prihodnji sezoni dopolnil Borut Mačkovšek, ki se bo tja preselil iz rivala iz Veszprema.


Šoštarić šteje 27 let. Svojo športno pot je začel v Gorenju Velenju, kjer se je prebil vse do članskega moštva. Član črno-rumenih je bil, z izjemo dveh sezon kaljenja v Mariboru (2011-2013) vse do odhoda onkraj slovenskih meja. Tja se je podal leta 2016, ko je sklenil prvo pogodbo s klubom iz Szegeda. V zadnji sezoni pri svojem matičnem klubu je z njim še tretjič postal slovenski podprvak, sam pa na 34 tekmah zabil 189 golov in bil proglašen za najboljšega strelca prvenstva.

V tej sezoni je z MOL Pick Szegedom v skupini prvega dela Lige prvakov zasedel tretje mesto in se prebil v osmino finala, kjer ga čaka obračun z makedonskim Vardarjem. K devetim zmagam je prispeval 26 golov.

Velenjčan je bil član reprezentance na zadnjem evropskem prvenstvu, na katerem je slovenska izbrana vrsta segla po odličnem četrtem mestu. Do danes je sicer zbral 36 nastopov in zabil 69 golov.

“Zelo sem vesel, da smo s Pick Szegedom podaljšali sodelovanje, ter da vodstvo kluba in strokovni štab verjameta vame. Osvojili smo že kar nekaj naslovov, vendar se s tem ne želim zadovoljiti. Želim doseči še več. Pričakovanja so realna, saj smo iz leta v leto močnejši in lahko premagamo tudi največje tekmece,” je za uradno spletno stran dejal Šoštarić

Fotó: Dénes Balázs / Mol Pick Szeged

Komentarji