Takole je zabijal Ljubomir Vranješ #video

V času, ko smo zaradi virusa COVID-19 prisiljeni v samokaranteno imamo ljudje več prostega časa, ki ga lahko posvetimo tudi pogledu v zgodovino športa. Na našem portalu smo tako izbrskali nekaj najboljših trenutkov Ljubomira Vranješa iz časov njegove igralske kariere. 


Nekdanji švedski rokometaš, srbskih korenin je na slovensko klop sedel lanskega decembra. Je dokazan trener, ki je dolgo časa deloval v Nemčiji, leta 2014 pa je s SG Flensburg-Handewittom osvojil tudi naslov evropskega prvaka. Vranješ pa ne blesti samo trener, saj je bil nekaj posebnega tudi kot igralec. S svojo nizko rastjo (visok je zgolj 166 cm) je revolucioniral rokomet. Velike uspehe je žel v dresu švedske reprezentance, s katero ima srebrno medaljo z olimpijskih iger, eno zlato in dve srebrni s svetovnih prvenstev, ter tri zlate medalje z evropskih prvenstev. Eno bolj nepozabnih predstav je Vranješ prikazal na OI v Sydneyju, kjer je blestel proti ruski reprezentanci. Nekaj vrhuncev iz tega srečanja si lahko pogledate v spodnjem posnetku.

Zavidanja vredna je bila tudi Vranješeva klubska kariera. Večino časa je preigral v Nemčiji, dve leti pa je prebil tudi v Španiji. Spodaj si lahko ogledate nekaj najboljših akcij slovenskega selektorja v dresu nemškega moštva HSG Nordhorn-Lingen.

Vranješ je Slovenijo letos vodil na evropskem prvenstvu na Švedskem, kjer so Slovenci osvojili četrto mesto.

 

FOTO: Nebojša Tejić/kolektiffimages/EHF EURO

 

Komentarji