Kresnik: “V drugem delu smo prikazali boljše predstave”

Rokometna sezona v slovenskem državnem prvenstvu se je predčasno zaključila. Epidemija koronavirusa je Rokometno zvezo Slovenije prisilila v sprejemanje nepričakovanih odločitev. Rokometaši Celja so tako še pred odigranim zadnjim krogom rednega dela postali prvaki, obveljala pa je lestvica rezultatov do 26. marca. Govorili smo iz Klemnom Kresnikom iz Slovenj Gradca, ki je sezono končal na 9. mestu. 


Kapetan prvoligaša iz Koroške je strnil misli ob naglem zaključku rokometne sezone. “Sezona se je žal predčasno zaključila. Verjamem, da je bila odločitev iz strani vodilnih v 1. NLB ligi zelo težka, ampak po mojem mnenju pravilna. Po tolikšnem času brez skupinskih treningov bi v primeru nadaljevanja sezone lahko prišlo do poškodb.” Kresnik poudarja, da je 9. mesto in 13 točk za Slovenjgradčane uspeh. “Pred sezono smo imeli cilj, da ostanemo v elitni druščini in to nam je tudi uspelo. 9. mesto je lep rezultat. V drugem delu smo prikazali boljše predstave in smo že pogledovali proti končnici za prvaka, ampak nam žal ni uspelo. Na začetku smo imeli največ težav z uigranostjo in privajanjem na višji nivo rokometne igre.”

Sklep RZS-ja o zaključku prvenstva in razširitvi na 14 moštev na Slovenj Gradec ni imel večjega vpliva, saj nevarnosti za izpad že tako niso imeli, zaradi težjega razporeda pa so v zadnjih krogih tudi nekoliko izgubili stik z vrhom. “Imamo to srečo, da smo na varni strani razpredelnice. Do konca rednega dela je ostala samo ena tekma, ki pa ne glede na rezultate nebi imela vpliva v spodnjem delu lestvice. Verjetno nobena izmed rešitev za koga ne bi bila pravična. Stvar se zna zakomplicirati (se je že), če se bo spremenil sistem tekmovanja. Mislim, da bi bilo pametno zaključiti po starem in nadaljevati v novi sezoni z 12 ekipami,” je svoj pogled predstavil Kresnik.

Najboljši rokomet so Slovenjgradčani zagotovo igrali po reprezentančnem premoru. Kakšni so bili razlogi za preporod v drugem delu? “Eden izmed glavnih razlogov so izkušnje, ki smo si jih nabrali v prvi polovici sezone. V nadaljevanju smo imeli tudi boljši razpored in si z zmagami pridobili samozavest. Zadnjo tekmo pred premorom se nam je pridružil tudi Borut Ošlak, s katerim smo dobili potrebno »širino« na zunanjih položajih.”

Za zaključek se je Kresnik ozrl še na prihodnjo sezono. “V letošnji sezono smo dokazali, da smo prava ekipa, ki bi drug za drugega naredila vse. To se je kazalo tudi na tekmah. Drugo sezono se v klub vračata domača fanta, Vid in Žan. Pridružil se nam bo tudi perspektivni vratar Gašper Dobaj, ki bo še zaostril konkurenco med vratnicami. Mislim, da je vse to zelo velika motivacija za naslednjo sezono.”

 

Foto: RK Slovenj Gradec

 

Komentarji