Barbara Arenhart: “Moč Krima doma je izjemna”

Pred rokometašicami RK Krim Mercator je nadaljevanje evropske sezone. Zadnjo evropsko tekmo so Krimovke odigrale 20. novembra, ko so bile na domačem parketu z rezultatom 24:21 boljše od igralk CSKAja. Tigrice bi evropsko sezono sicer nadaljevati že prejšnji vikend proti norveškemu Kristiansandu, a je bila tekma zaradi okužb s koronavirusom v taboru večkratnih slovenskih prvakinj predstavljena in bo odigrana 12. februarja. V Ljubljani tokrat gostuje danski Odense. Tekma se bo začela ob 16 uri.


Barbara Arenhart, vratarka RK Krim Mercator:
“Nadejam se, da se bomo veselile zmage, kot na zadnji tekmi v letu 2021, ko smo nadigrale ruski CSKA. Treniramo dobro in verjamemo, da lahko zmagovalni niz z borbeno igro in zgoščeno obrambo nadaljujemo tudi v nedeljo. Moč Krima doma je izjemna. V Stožicah nikomur ni lahko igrati.

Nataša Derepasko, trenerka RK Krim Mercator:
“Osredotočamo se na piljenje taktike in vzdrževanje fizične pripravljenosti. Spremenili smo obrambo, na drugi strani igrišča pa želimo igrati sproščeno in na dolg napad. Borili se bomo do konca.

Nina Žabjek, kapetanka RK Krim Mercator:
Vesele smo, da smo se po dolgem času zbrale v Stožicah. Treniramo dobro, osredotočamo se na tekme, ki so pred nami in prepričane smo, da bo rezultat nedeljske tekme s kančkom sreče obrnjen nam v prid.”

FOTO: RK Krim Mercator

Komentarji