Francozi odpihnili Ukrajince, balkanski derbi pripadel Hrvatom

Drugi tekmovalni dan v skupini C je prinesel dvoboj med Francijo in Ukrajino ter balkanski derbi med Hrvaško in Srbijo. Na prvi tekmi bi bilo karkoli drugega kot visoka zmaga Francozov izjemno veliko presenečenje. Ukrajinci namreč višje kot 11. ne evropskih prvenstvih še niso bili. Hrvati pa so proti Srbom reševali prvenstvo, saj ob zmagi Francije in Srbije ne bi imeli več možnosti za napredovanje.


FRANCIJA : UKRAJINA  36:23 (17:11)
Nahi 5, Minne, Lagarde, Descat in Richardson po 4; Horiha 7, Turchenko 3

Francozi so narekovali tempo že od samega začetka in dali hitro vedeti, da jih zanimata zgolj novi dve točki. Ob koncu 8. minute so imeli na računu že tri gole prednosti (6:3). Igralci Francije so počasi, a vztrajno višali vodstvo in na polovici prvega polčasa povedli za pet zadetkov (10:5). Do konca prvega polčasa smo nato spremljali kar izenačeno tekmo. Francozi so v zaključku povedli za sedem golov (17:10), a so imeli zadnjo besedo v prvem polčasu Ukrajinci in tako zaostanek znižali na pest zadetkov (17:11). Na začetku drugega polčasa pa so rokometaši Ukrajine doživeli nov hud udarec. Zaradi rdeča kartona je bil v 34. minuti izključen njihov najboljši igralec Dmytro Horiha. A Francozom se ni uspelo takoj odlepiti. Do 45. minuti so imeli prednost sedmih zadetkov nato pa so hitro začeli stopnjevati. Na začetku 48. minute je bila na njihovem računu prvič dvomestna prednost (28:18). Po še treh zaporednih golih so na začetku 52. minute povedli za trinajst golov (31:18). Tekma je bila že zdavnaj odločena. Galski petelini so le še mirno tekmo peljali do konca, vodili tudi že za petnajst golov (36:21), na koncu pa slavili z rezultatom 36:23.

HRVAŠKA : SRBIJA  23:20 (11:9)
Čupić in Martinović po 6; Radivojević 5, Kukić 4

Hrvati so odločno vstopili v tekmo in v 5. minuti povedli s 3:0. A Srbi se niso predali in na začetku 7. minute zaostanek znižali le še na gol zaostanka (3:2). V nadaljevanju pa nato bistveno bolj izenačen obračun. Igralci Srbije so v 16. minuti rezultat najprej izenačili na 6:6, kasneje še povedli s 6:7. Do konca prvega dela igre smo nato videli še nekaj menjavanja v vodstvu. Na odmor pa so s prednostjo dveh zadetkov (11:9) odšli naši južni sosedje. Po izenačenih uvodnih minutah drugega polčasa so Hrvati na polovici drugega dela igre povedli s štirimi goli prednosti (17:13). Največ kar je Srbom uspelo v drugem polčasu je bilo le še to da so zaostanek znižali na dva gol (17:15), nato pa so Hrvati mirno nadzirali potek srečanja. Skozi zadnjih 15. minut srečanja so imeli vselej na računu štiri gole prednosti. V zaključku so povedli tudi s petimi goli razlike (23:18). Končna razlika je bila tri zadetke v prid hrvaške reprezentance (23:20).

FOTO: Hrvaška rokometna zveza

Komentarji