Barca do zmage na derbiju, Baznik z odlično predstavo pomagal Cessonu do remija

Danes so bile odigrane tekme v najmošnejšem prvenstvu Španije in Francije, sodelovali pa so tudi naši legionarji. Rok Ovniček je z Nantesom tesno izgubil pri Nimesu, Jože Baznik je z odlično predstavo in 14 obrambami pomagal Cessonu do remija, Barca pa je doma slavila proti prvemu zasledovalcu Irunu.


Cesson je v zaostali tekmi 14. kroga gostoval pri Toulusu in odigral neodločeno. Prvi polčas je bil izjemno izenačen, kljub vsemu pa je pripadel Toulusu z rezultatom 14-12. V drugem delu je bolje zaigral Cesson in tudi na krilih Jožeta Baznika, ki je zbral 14 obramb dobil drugi polčas z 16-18, tekma pa se je končala z rezultatom 30-30. Najbolj razpoložen je bil s 6 zadetki njegov soigralec Romain Briffe, pri Toulusu pa jih je Martins Viera dosegel 7.

Nantes je odšel na gostovanje k Nimesu in ob koncu ostal brez točk. Nantes je prvi polčas sicer dobil z rezultatom 16-18, v drugem delu pa je bolje zaigral Nimes in na koncu odnesel zmago. Rok Ovniček ni dosegel zadetka, najbolj razpoložen pa je bil rokometaš Nimesa Jean Acquevelo. Vid Kavtičnik je za Nimes dosegel 2 zadetka.

Barcelona je v ligi Asobal gostila Irun, ki je na lestvici prvi zasledovalec Barce in slavila z 35-27. Irun se je kar dobro upiral, prvi polčas se je končal z rezultatom 18-13, na koncu pa je slavila Barcelona z 35-27. Dobro tekmo je pri Barci odigral Jure Dolenec, ki je dosegel 5 zadetkov, Blaž Janc je dodal 2, Domen Makuc pa je dosegel 4 zadetke.

FOTO: Cesson Handball

Komentarji